Pudotusvalikko
  • Linnavuori

  • Linnavuori

  • Linnavuori

Linnavuori

Aluesuunnitelma / luonnossuunnitelma Kuopion kaupungin alueluovutuksen markkinavuoropuhelua varten: n. 2,5 ha
Tilaaja: Lapti Oy
Pa-La-pääsuunnittelu: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Iiro Heikkilä, Aaro Mäkinen

08 / 2020

”Kylä luonnon ja kaupungin ympäröimänä”

Partanen & Lamusuo Oy valmisteli yhteistyössä Rakennusliike Lapti Oy:n kanssa aluesuunnitelman sokeainkoulun alueelle Kuopioon.

Lähtökohtana oli valjastaa alueen ympäristö kaupunkilaisten virkistyskäyttöön, säilyttää männikköinen pihapiiri ja luonnontilaiset alueet sekä tarjota yhteisöllistä, viihtyisää puutalokortteliasumista. Arkkitehtuuri tukee ja kunnioittaa alueen vanhojen rakennusten ilmettä. Se perustuu leikkisästi linnarakentamiseen ja samalla myös lähellä sijaitseviin jyrkkäharjaisiin rintamamiestaloihin.

Linnavuoren alueelle suunniteltiin monipuolista asuinrakentamista, joka huomioi erilaiset elämäntilanteet ja asumistyylit. Alueelle suunniteltu Linna-aittojen kokonaisuus tarjoaa modernin puutaloasumisen muodon lapsiperheille ja väljää asumista arvostaville pariskunnille. Jokaisen hirsirunkoisen talon yhteydessä on viherhuone, viherpiha ja autokatos. Asunnot ovat 1 ½ -kerroksisia ja niiden keskipinta-ala on noin 90 m².

Linnapiha on yhteisöllinen ja viihtyisä puutalojen korttelialue, johon suunniteltiin kolme modernia puukerrostaloa, joissa erikoisuutena ovat uniikit ullakkohuoneistot ja viherhuoneet. Yksi rakennuksista toteutetaan SYKE-konseptilla, ikääntyvän väestön tarpeet huomioiden.

Linnapiha, havainnekuva © Pa-La

Linna-aitat, havainnekuva © Pa-La

Linnatorni ja Linnaportti, havainnekuva © Pa-La

Aluesuunnitelma © Pa-La

Maastoleikkaukset © Pa-La

Linnatorni ja Linnaportti ovat IV ½-kerroksisia nykyaikaisella puurakentamisella toteutettuja kerrostaloja. Kerrostalojen, kuten koko Linnavuoren, suunnittelun lähtökohtana on alueen ympäristön kunnioittaminen.

Asuinrakennusten lisäksi alueelle suunniteltiin hoiva- ja hyvinvointipalveluja, esimerkiksi päiväkoti, palveluasumista, ravintola, HUB-tilat sekä tapahtuma- ja kokoontumispaikka Linnatori. Asumisen yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta tukemaan suunniteltiin mm. yhteiskäyttöautoja, lähiliikunta-alue sekä korttelileikkipuisto. Alue suunniteltiin lapsille turvalliseksi, ja myös erityisryhmät huomioitiin liikkumisessa.

Tavoitteena oli kaava, joka mahdollistaa monipuolisen asumisen ja palveluiden kokonaisuuden muodostumisen alueelle ympäristö huomioiden.

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje