Pudotusvalikko
  • Tähtikylän galaksi

  • Tähtikylän galaksi

Tähtikylän galaksi

Alueen pinta-ala: 5,6ha / noin 550 asuntoa
Tilaaja: Kutsukilpailu, YIT Rakennus Oy
Pääsuunnittelija: Heikki Lamusuo ja Jaana Partanen
Pa-La tiimi: Outi Taskinen, Suvi Niinisalo, Hanna Huhta, Philippe Gelard, Raili Hakkarainen

2015

Tähtikylän galaksi - Merrasjärven aluetaidekonsepti

Merrasjärven Tähtikylän alue muodostuu viidestä tähden muotoon asetellusta sakaramaisesta asuinkorttelista. Jokaisella sakaralla on omanlaisensa luonne ja kaupunkikuvallinen ilme.

YIT Rakennus Oyj kutsui Partanen & Lamusuon mukaan Lahteen valmistuvan asuinalueen, Tähtikylän aluesuunnittelukilpailuun. Valaistussuunnitelma on suuri osa kilpailukonseptia. Tähtikylän galaksiin on suunniteltu monia toiminnallisia alueita, joiden haluttiin palvelevan eri asukasryhmiä jokaisena vuodenaikana. Nämä toiminnalliset alueet (Keskusaukio, Puutarha, Parkour, Kuntoilu, Tähtimetsä ja DIY-park) valaistaisiin muuntuvilla ja näyttävillä valoilla, erikseen suunnitellulla taidevalaistuksella. Toiminta-alueiden sijoittelussa on haettu vaikutteita tähtikarttakuvioista. Aluesommitelmien rykelmät muodostavat omanlaisensa tähtikuvion - Tähtikylän galaksin. Kilpailukonsepti vahvistaa mukavasti alueelle kaavailtua arkkitehtonista tähtiteemaa.

Kilpailun voitto meni toiselle osanottajalle, Partanen & Lamusuo sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle kolmen muun kilpailuun osallistuneen kanssa.

Sakaramaisen aluesuunnitelman viheralueille on ripoteltu erilaisia toiminnallisia keskittymiä. © Pa-La

Aluetaidesuunnitelman inspiraationa olivat tähtikarttakuviot. © Partanen & Lamusuo Oy

Tähtikylän galaksi loistaa myös pimeässä. © Pa-La

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje