Harjoittelijan tunnelmia

18.11.2019

Stina Koskinen opiskelee neljättä vuotta sisustusarkkitehtuuria Yrkeshögskolan Noviassa, Pietarsaaressa. Syksyllä 2019 hän oli kymmenen viikkoa työharjoittelussa Partanen & Lamusuo Oy:ssä. Stinaa kiinnostaa erityisesti julkisten tilojen sisustaminen ja taide sisustuksessa.

”Kiinnostuin yrityksen monipuolisuudesta ja siitä, kuinka taide ja arkkitehtuuri kietoutuvat yhteen tavalla, joka jo itsessään luo uusia merkityksiä ja uutta sisältöä visuaaliseen ympäristöömme.”

Harjoittelujakson aikana Stina osallistui projekteihin avustavana suunnittelijana. Työtehtäviin kuului muun muassa projektiluonnosten ja materiaalivalintojen eri vaiheisiin liittyviä tehtäviä, sekä tiedotus- ja markkinointipuolen töitä. Harjoittelun myötä Stina kokee saaneensa varmuutta omaan tekemiseensä, ja paremmat taidot soveltaa opintojen myötä tullutta tietoa käytännössä.

Stina työskenteli harjoittelujaksonsa aikana mm. VetreaElo-konseptin parissa. Kuvassa Kuopion VetreaElo Maria. Kuva © Petrea Tiihonen.

Ortodoksisen kirkkomuseo RIISA:n kultainen julkisivu teki Stinaan niin suuren vaikutuksen, että hän halusi Pa-La:lle harjoittelijaksi. Harjoittelunsa aikana Stina osallistuikin mm. julkisivutaideteosten suunnitteluun. Kuva © Pa-La.

Harjoittelunsa aikana Stina työskenteli mm. sisustusmateriaalien kanssa. Kuva © Pa-La.

Museologian opintojakin suorittanut Stina osallistui harjoittelunsa aikana myös näyttelysuunnitteluun. Kuva Ortodoksisesta kirkkomuseo RIISA:sta © Pekka Mäkinen.

Partanen & Lamusuo Oy haluaa toimia yhteiskuntavastuullisesti ja osallistua koulutustyöhön tarjoamalla harjoittelupaikkoja niitä tarvitseville opiskelijoille. Harjoittelijat saavat lempeällä tavalla opetella työskentelyä suunnittelutoimistossa. Toimistossamme heidän otetaan mukaan tiimiin yhtä arvokkaina jäseninä, kuin muutkin työntekijät.

Kiitämme Stinaa arvokkaasta työstä Pa-La-tiimissä ja toivotamme onnea tulevaisuuteen!

"Harjoittelun myötä olen saanut varmuutta omaan tekemiseeni ja paremmat taidot soveltaa opintojen myötä tullutta tietoa käytännössä."

Tutustu projekteihimme