Pudotusvalikko
  • VetreaElo Veikko

  • VetreaElo Veikko

VetreaElo Veikko

Sisustus- ja pihasuunnittelu: 5123 m²
Osoite: Piisamikatu 6, 15680 Lahti
Tilaaja: Vetrea Terveys Oy
Rakennusyhtiö: Lehto Group
Pa-La-pääsuunnittelu: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Iina Hämäläinen, Elina Rukajärvi, Outi Taskinen

06 / 2019

Lahden Renkomäessä sijaitseva VetreaElo Veikko on 21-paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö vammautuneille henkilöille. Asumisyksiköstä on pyritty tekemään mahdollisimman kodinomainen. Esteettömyys ja esteettisyys ovat tärkeä osa asukkaiden kutoutumisprosessia. Sisätilat ovatkin valoisat ja avarat, värimaailma ja akustiikka on suunniteltu mahdollisimman miellyttäväksi.

Partanen & Lamusuo Oy:n suunnittelema VetreaElo-konsepti painottaa yksilön hyvinvointia ja omatoimista elämää. Jokaisessa huoneessa on wc, kylpyhuone ja varaus minikeittiölle. Pihalle on luotu esteetön, elämyksellinen luontopolku, jonka varrelle on istutettu marjapensaita ja omenapuita. Tavoitteena on ollut luoda rakennukselle ympärivuotisesti viihtyisä ja virikkeellinen ympäristö.

Luonto ja luonnonläheisyys on tuotu myös rakennuksen seinien sisäpuolelle. Luontoaiheet näkyvät muun muassa suurina maisematapetteina oleskelutilojen seinillä, lämpiminä puunsävyinä lattiassa sekä runsaina viherkasveina. Luonto toistuu pirteinä väreinä seinille ripustettujen ilmoitustaulujen ja asukashuoneiden seinäväritysten kautta.

Oleskelutilat ovat viihtyisät ja lämpimillä sävyillä sisutetut. Kuva © Mikko Kankainen.

Ruokailutila on valoisa ja avara. Kuva © Mikko Kankainen.

Luontoaiheiset maisematapetit ovat olennainen osa VetreaElo-konseptia. Kuva © Mikko Kankainen.

Ensimmäinen VetreaElo-konseptin mukainen palveluasumisen yksikkö, VetreaElo Alvar, avattiin Jyväskylään tammikuussa 2018. Lahden VetreaElo Veikko on järjestyksessään neljäs VetreaElo-konseptin mukainen hoivarakennus.

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet lisää mielenkiintoisista projekteistamme!

Tutustu muihin hoivarakennuksiin

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje