Pudotusvalikko
  • VetreaElo Maria

  • VetreaElo Maria

  • VetreaElo Maria

VetreaElo Maria

Uudisrakennus: 1200 kem²
Osoite: Letkukaari 5, 70820 Kuopio
Tilaaja: Vetrea Terveys Oy
Rakennusyhtiö: Lehto Group
Pa-La -pääsuunnittelu: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La -tiimi: Outi Taskinen ja Virpi Mononen

2017
11 / 2018

Lämpöä ja luonnonvaloa

Kuopion Petoselle valmistui marraskuussa 2018 Vetrean uusi hoivarakennus VetreaElo Maria, joka tarjoaa asumispalvelua vammautuneille ja neurologisia sairauksia sairastaville henkilöille. Rakennuksessa on yhteensä 30 asuntoa ja niiden koot vaihtelevat 23–26 m2 välillä. VetreaElo -konsepti toistuu vahvasti tilan suunnittelussa, niin arkkitehtuurissa kuin sisustuksessakin. Sisätilat ovat väljät ja valoisat, joissa mukana seuraa mukavan miellyttävä akustiikka ja rauhoittava värimaailma.  Asuintilojen lisäksi hoivarakennukseen kuuluu kaksi yhteistä oleskelutilaa, terapiahuone, yleiskeittiö ja yhteinen ruokailutila.

Oleskelutiloissa on mukava tavata muita talon asukkaita. Kuva © Petra Tiihonen

VetreaElo Marian vihreää vehreyttä. Kuva © Petra Tiihonen

Asukas voi valita huoneeseensa haluamansa tehosteseinän sävyn. Kuva © Petra Tiihonen

Luontoteema toistuu myös tilojen Terho-valaisimissa. Kuva © Petra Tiihonen

Viihtyisyyttä koko tontille

VetreaElo -konsepti panostaa yksilön hyvinvointiin ja omatoimiseen elämään. Jokaisen asukkaan huoneistossa on oma wc ja kylpyhuone sekä varaus minikeittiölle. Suurimmassa osassa asunnoista on myös kulku suoraan omalle terassille, jossa voi nauttia luonnon läheisyydestä ja viihtyisästä pihapiiristä. Ulkoympäristöön on panostettu kasvisuunnittelulla ja luomalla kulkuväyliä ja polkuja hoivatalon läheisyyteen. Tavoitteena on, että rakennuksen ympäristö olisi viihtyisä ympärivuotisesti. Monille asukkaille heidän elämänpiirinsä voi rajoittua pelkästään hoivatalon ympäristöön, joten on ensiarvoisen tärkeää tehdä siitä turvallinen, kodinomainen ja viihtyisä. Asukkaiden lisäksi viihtyisä ympäristö ihastuttaa myös hoivatalon henkilökuntaa ja siellä vierailevia.

VetreaElo Maria on täynnä valoa ja vehreyttä. Kuva © Petra Tiihonen

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje