Pudotusvalikko
  • VetreaElo Veera

  • VetreaElo Veera

VetreaElo Veera

Uudisrakennus: 921 kem²
Osoite: Orioninkatu 8, 53850 Lappeenranta
Tilaaja: Vetrea Terveys Oy
Rakennusliike: Lapti Oy
Pa-La-pääsuunnittelu: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Outi Taskinen ja Virpi Mononen

2017
10 / 2018

Veera sai ympärilleen vehreän puutarhan

Vetrean uusi hoivarakennus Lappeenrannassa jatkaa VetreaElo-konseptin mukaisena. Kohteen sisätiloista löytyvät tutut elementit; lattian lämpimät puunsävyt, maisematapetit ja muita luontoviitteitä. Rakennuksessa on yhteensä 21 asuntoa, joista yksi kuuden asunnon solu on kehitysvammaisille asukkaille, 14 asuntoa vammautuneille asukkaille ja yksi asunto lyhytaikaiseen palveluasumiseen. Asunnot ovat tarkoitettu vammautuneille ja kehitysvammaisille henkilöille.  Asuntojen koot vaihtelevat 22,4–24,8 m2 välillä ja ne ovat personoitavissa jokaisen asukkaan toiveiden mukaiseksi.  Asuintilojen lisäksi hoivarakennukseen kuuluu yksi yhteinen oleskelutila, suuri terapiahuone, yleiskeittiö ja yhteiset ruokailutilat.

Oleskelutilan ikkunoista tulvii sisään luonnonvaloa. Kuva © Mikko Nikkinen

Ruokailutilan maisemaa. Kuva © Mikko Nikkinen

Asukashuoneiden edustat on korostettu tummemmalla lattiamateriaalilla muodostaen hauskan raidoituksen käytävälle. © Mikko Nikkinen

Iloa ja aktiivisuutta kuntoutuspolulta

Rakennuksen ulkopuoliseen ympäristöön on myös panostettu entistä enemmän. Osassa asunnoista on uloskäynti omalle terassille, jossa voi nauttia raittiista ilmasta ja luonnon läheisyydestä. Hoivarakennuksen ympäri kiertää niin kutsuttu kuntoutuspolku, joka on asukkaiden ja hoitohenkilökunnan käytössä. Tavoitteena on, että polkua voisi käyttää ympärivuotisesti. Vuodenaikojen vaihtelu on huomioitu muun muassa pihan kasvisuunnittelussa. Kasvit on valittu siten, että pihalla riittää puuhaa ja kaunista katseltavaa jokaisena vuodenaikana. Pensaiden marjoja ja omenapuiden antimia voi nauttia kesästä syksyyn. Kukkivia kukkia löytyy sieltä täältä pihaa aina varhaisesta keväästä ensimmäisiin hallaöihin. Kauniisti punertavat ruskalehdet värittävät pihatienoon syksyn tullessa. Talvella lumisia puita valaisevat kohdevalot ja etupihalla voi ruokkia pikkulintuja lintulautojen läheisyydessä. Monille asukkaille heidän elämänpiirinsä voi rajoittua pelkästään hoivatalon ympäristöön. Ottamalla aktiiviseen käyttöön myös ulkoalueet hoivatalo voi tarjota monipuolisempaa tekemistä ja virikkeitä asukkailleen. Pihasuunnittelulla halutaan parantaa asukkaiden elämänlaatua ja viihtyvyyttä hoivaympäristössä. Kaunis ja kiinnostava piha tarjoaa iloa tietysti myös hoivatalon henkilökunnalle ja siellä vierailijoille.

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje