Pudotusvalikko
  • KYS Pääaula-alue

  • KYS Pääaula-alue

  • KYS Pääaula-alue

KYS Pääaula-alue

Peruskorjaus ja laajennus (pääaula ja näytteenotto): 3 589 kem2, 11 654 m3
Osoite: Puijonlaaksontie 2, 70210 Kuopio
Tilaaja: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Pääsuunnittelu: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Taru Paavilainen, Siiri Murtola, Emiilia Kosonen, Olli Parviainen

01 / 2009
06 / 2013

Partanen & Lamusuo Oy voitti vuonna 2008 järjestetyn kutsukilpailun Kuopion yliopistollisen sairaalan aulatilojen ja näytteenoton uudistamisesta. Uudistustyö valmistui kesällä 2013. Puijon sairaalan kehitystä ohjaa kokonaisvaltainen perusidea selkeistä ja rauhallisista julkisista tiloista. Suunnittelun peruselementeiksi nousevat valoisuus, kuulas värimaailma, näkymät ulkotilaan ja välineiksi läpikuultavat kankaat, muuntuvat lasiseinät sekä hyvä akustiikka. Erilaiset ja -kokoiset tilat lisäävät viihtyisyyttä ja helpottavat liikkumista sairaalan tiloissa, joista muodostuu tunnistettavia "paikkoja" ja "taipaleita". Uudet veistoksellisen keveät portaat korvaavat vanhat liukuportaat. Yleisilme on raikas ja uudenaikainen.

Lisätietoja KYS näytteenotosta.

Kuopion yliopistollinen sairaala, pääaulan kahvila. Kuva © Pa-La

Kuopion yliopistollinen sairaala, pääaula-alueen pohjapiirustus. © Pa-La

Kuopion yliopistollinen sairaala, yksityiskohta pääportaista. Kuva © Pa-La

Yhtenäinen värilinja jatkuu myös neuvotteluhuoneessa, Kuopion yliopistollinen sairaala. Kuva © Pa-La

Uusi Syke-katos johdattaa tulijan kohti uutta pääsisäänkäyntiä. Katoksen ja rakennuksen väliin sijoittuu viihtyisä sisääntulopiha istutuksineen. Avara pääaula kahviloineen ja myymälöineen kutsuu viihtymään. Valoisuudellaan ja väljyydellään sekä pehmeillä muodollaan tilat edistävät ja edustavat terveyttä ja hyvinvointia. Punaiset viiluseinät ja kalusteet, hopeiset verhot ja kimalle lattioissa luovat lämpöä ja antavat ilmettä. Julkiset tilat avautuvat lasiseinäisinä Puutarhan ja Sisääntulopihan suuntaan tuoden luonnon osaksi sisustusta.

Kuopion yliopistollinen sairaalan pääaulan infotiski on myös tumanmuotoinen. Kuva © Pa-La

Kuopion yliopistollinen sairaala, ihmisen sisäisiä muotoja, tumakuvioita, joiden ilmeestä koko suunnittelun idea on lähtöisin. © Pa-La

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje