Pudotusvalikko
  • Riihisaaren fossiilit

  • Riihisaaren fossiilit

Riihisaaren fossiilit

Tilaaja: Riihisaaren museo
Osoite: Riihisaari, Savonlinna
Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Iiro Heikkilä
Materiaali: muotoon leikattu metallilevy, betoni
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtuuritoimisto Heimo Varis Oy

08 / 2020
06 / 2021

Riihisaaren fossiilit -teos toivottaa sinut tervetulleeksi uudistuneeseen Riihisaaren museoon.

Partanen & Lamusuo Oy oli mukana Riihisaaren museon asiakaspalvelutilojen uudistuksessa. Rakennukseen saapuva toivotetaan tervetulleeksi elämyksellistä ja esteetöntä sisääntuloluiskaa pitkin, jossa sijaitsee suunnittelemamme taideteos Riihisaaren fossiilit. Teos kertoo alueen laivanrakennus- ja telakkahistoriasta. Teos on tehty betonista sekä vanhoja laivojen teräsosia ja työkaluja hyödyntäen.

Riihisaaren alueella on aina ollut laivateollisuutta. Nyt betoniin upotetut metalliosat ovat ikään kuin jäänteitä tuolta ajalta; fossiileja, jotka on hiottu näkyville. Muotoon leikatut metalliosat on hiottu ja pintakäsitelty luonnon keinoin eli sateessa ruostuttamalla. Mallit metalliosiin saatiin paikalliselta, perinteikkäältä laivanvarustamolta, jonka kanssa teimme tiivistä yhteistyötä.

Taideteos Riihisaaren fossiilit. Kuva © Pa-La

Sisääntuloluiskan yhteydessä on myös Riihisaaren historiallisia hahmoja. Kuva © Pa-La

Teoksen työstöä varten metalliosat hiottiin ja jätettiin ruostumaan. Kuva © Pa-La

Kuva © Pa-La

Riihisaaren museo. Kuva © Anssi Taskinen.

Katso lisää julkisia taideteoksia

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje