Pudotusvalikko
  • Usko, Toivo, Rakkaus, Ikuisuus

  • Usko, Toivo, Rakkaus, Ikuisuus

Usko, Toivo, Rakkaus, Ikuisuus

Tilaaja: Tikkurilan kirkko -allianssi / Vantaan seurakunnat
Osoite: Asematie 12 A, 01300 Vantaa
Rakennus: Tikkurilan kirkko
Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Iiro Heikkilä, Stina Koskinen, Hannu Hoffrén, Heidi Rytkönen

10 / 2019
01 / 2021

Partanen & Lamusuo toteutti Tikkurilan kirkkoon yhteensä neljä taideteosta, jotka ovat kirkon sisätiloista löytyvät risti Usko ja kastepuu Rakkaus, sekä julkisivussa olevat tiilitaideteos Toivo ja lasitaideteos Ikuisuus.

Alttarialueen seinälle veistetty yli kolme metriä pitkä ja kaksi metriä leveä risti Usko on viimeistelty lehtikullalla. 

Vastapäisellä seinällä on kastepuu Rakkaus. Se on koristeltu hopeavärillä, ja pinnoituksen jälkeen yksityiskohtiin lisättiin 24 karaatin kultaa. Puuhun kiinnitettyihin kastehelmiin solmitaan nauhoja, joihin kirjoitetaan kaikkien Tikkurilan seurakunnan ja Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan jäseniksi kastettavien lasten nimet. 

Lasitaideteos Ikuisuus ja tiilitaideteos Toivo. Kuva © Pa-La

Tiilitaideteos Toivo pyrkii antamaan ohikulkijalle aina jotain uutta luettavaa. Kuva © Pa-La

Lasitaideteos Ikuisuus kertoo kristinuskon sanomaa visuaalisin keinoin. Kuva © Pa-La

Yli kolmemetrinen Usko on viimeistelty lehtikullalla. Kuva © Pa-La

Rakkaus-kastepuussa näkyviin kastehelmiin solmitaan nauhoja, joihin kirjoitetaan kastettujen lasten nimet. Kuva © Pa-La

Tiilitaideteos Toivo koostuu Raamatun sanoista, jotka muodostavat kristillisiä elämänviisauksia. Tiileissä on yhteensä 101 sanaa Raamatusta. Taideteoksen tavoitteena on, että ohikulkijan katse poimii teoksesta jokaisella kerralla jotain uutta. 

Ikuisuus on digiprinttauksella toteutettu katutason kirkkosalin lasiteos. Lasiteokset ovat kuin modernia lasimaalausta, ja ristit, kalat, kyyhkyset ja muu symboliikka muodostavat kokonaisuuden, joka kertoo kristinuskon sanomaa visuaalisin keinoin. Teoksessa haluttiin tuoda kristillistä symboliikkaa kristinuskon alkuajoista tähän päivään, ja ottaa mukaan Tikkurilan, Vantaan seurakuntien historian ja kurkistaa myös tulevaan.

Lasitaideteokset ovat näyttäviä niin sisältä kuin ulkoakin. Kuva © Pa-La

Sisätilat ovat valoisat ja modernin näköiset. Kuva © Pa-La

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje