Pudotusvalikko
  • Kaiken alku

  • Kaiken alku

Kaiken alku

Tilaaja: Kontiolahden seurakunta
Osoite: Keskuskatu 26, 81100 Kontiolahti
Rakennus: Kontiolahden seurakuntakeskus
Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Iiro Heikkilä, Pentti Hartikainen, Hannu Hoffrén

2020
2021

Taiteilijat Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo suunnittelivat Kontiolahden seurakuntakeskuksen ikkunaan lasitaideteoksen Kaiken alku.  ”Valon ja varjon leikki on teoksessa läsnä niin kuin jokapäiväisessä elämässäkin”, taiteilijapari tulkitsee.

Partanen ja Lamusuo luonnehtivat Kaiken alku -teoksensa herättävän mielikuvia maailman synnystä alkuräjähdykseen ja siivellisiin enkeleihin. Teos on valmistettu digitulostamalla kolmelle 78 x 372 cm lasiosalle. Värimaailmaa on innoittanut kirkkosalin arkkitehtuuri. Teoksen pohjana oleva kahdeksankärkisen risti rajaa alttarialueen ulkona kulkevien ihmisten katseilta, mutta jättää ilmavuutta ja valon liikettä tilaan.

Alttaritaideteos Kaiken alku, Kontiolahti. Kuva © Päivi Kekäläinen

Näkymä seurakuntakeskuksesta Kontiolahden kirkolle. Kuva © Päivi Kekäläinen

Kaiken alku, detalji. Kuva © Pa-La

VALON JA VARJON LEIKKIÄ

Lasitaideteos erottuu hyvin kirkon julkisivussa. Kuva © Päivi Kekäläinen

Kontiolahden seurakuntakeskus valmistui vuonna 2019. Teosten sijoituspaikassa seurakuntasalissa järjestetään jumalanpalveluksia, seurakunnan tapahtumia sekä esimerkiksi muistotilaisuuksia ja konsertteja. Tila on jaettavissa väliseinällä pieneen ja isoon saliin.

Katso lisää julkisia taideteoksia

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje