Pudotusvalikko
  • Maailmanpylväs

  • Maailmanpylväs

Maailmanpylväs

Sijainti: Rauhalahden päiväkoti, Kiiskenkuja 1, 70700 Kuopio
Tilaaja: Kuopion kaupunki
Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Avustajat: Kirsi Pitkänen, Hannele Peltorinne
Kiitokset: Niiralan Kulma Oy, Savocon Oy
Arkkitehtuurisuunnittelu: Heikki Lamusuo / Sillman arkkitehtitoimisto

2001

Rauhalahden päiväkotia kannatteleva Maailmanpylväs on kiinteä osa rakennusta, kattorakennetta tuleva teräspilari, joka on täytetty betonilla. Pylvään pintaa on käsitelty vanhalla lyöntimetalli- ja kultaustekniikalla. Teos sijaitsee rakennuksen keskeisimmässä tilassa, juhlasalissa, jonka taivaansinistä kattoa pylväs myyttisesti kannattelee. Teos on osa Kuopion kaupungin taidekokoelmia.

Maailmanpylväs, 2001, korkeus 7 m, piiri 1 m.

Maailmanpylväs, 2001. Kuva © Pa-La

Maailmanpylväs, 2001, detalji. Kuva © Pa-La

Maailmanpylväs, 2001, detalji. Kuva © Pa-La

Maailmanpylväs, 2001, lähidetalji. Kuva © Pa-La

"Maailmankylän kattoa kannattelee taiteilija Jaana Partasen kultaa hohtava pylväs. Taideteosta pääsee ihailemaan monelta eri korkeudelta - lattialta ja parvelta. Tähän kylään tekisi mieli muuttaa. Talot ja sen majat ovat asumista ja viihtymistä varten."

- Heikki Lamusuo, arkkitehti SAFA, ote pääkirjoituksesta, Kaupunkilehti 26.1.2002

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje