Pudotusvalikko
  • Prosenttitaidekilpailu, Iisalmi

Prosenttitaidekilpailu, Iisalmi

IISALMEN KAUPUNGIN PROSENTTITAIDEKILPAILU KANGASLAMMIN JA KAUPPIS-HEIKIN KOULUILLE
Kilpailuehdotus: “LumPeikko”
Osoite: Kangaslammin koulun ruokasali, Petter Kumpulaisentie 30, 74130 Iisalmi
Tilaaja: Prosenttitaidekilpailu, Iisalmen kulttuurilautakunta
Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Outi Taskinen
Materiaali: muovilevy, lyöntimetalli ja kultaus

2017

Iisalmen kaupunki hankki keväällä 2017 prosenttitaidetta valmistuviin Kangaslammin ja Kauppis-Heikin kouluihin taideluonnoskilpailulla. Prosenttitaidetyöryhmä päätti valita luonnosvaiheeseen neljä taiteilijaa/työparia ja Partanen & Lamusuo oli yksi valituista. Partanen & Lamusuo osallistui kilpailuun ehdotuksellaan LumPeikko. Teos oli suunniteltu koristamaan vastavalmistuvan Kangaslammin koulun ruokasalin seinää. LumPeikkoa ei kuitenkaan valittu toteutettavaksi, vaan kunnia kilpailun voitosta meni kahdelle muulle taiteilijalle.

LumPeikko-teos polveilee kauniisti koulun ruokasalin seinillä, kilpailuehdotus. Kuva © Partanen & Lamusuo Oy

LumPeikko-teosluonnoksessa yhdistyvät monenkirjavat lumpeenlehdet sekä herkät lumpeenkukat. Ote kilpailuehdotuksesta. Kuva © Partanen & Lamusuo Oy

LumPeikko ei ole mikään veikko eikä peikko, vaan Lumme-salin ikioma taideteos. Se on tehty muovista ja ihan jostain muusta. Joka tapauksessa se kimmeltää seinällä kuin kesäiset aallot järven vedessä. Vaikka LumPeikkoja on maailmassa vain yksi, se näyttää ihan toiselta valkoisella säällä kuin kesäisessä auringonpaisteessa sillä lyöntimetallia ja hippusia 23 karaatin kultaa on lähes kokon­aan sen pinta. LumPeikko on kasvanut huolehtivissa käsissä, paljon hellimistä ja hyväilyä on se osaksensa saanut, pehmeällä kankaalla on LumPeikko putsattu ja pesty, kuivattu ja kiillotettu.

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje