Pudotusvalikko
  • BioRex Kulttuurikasarmi

  • BioRex Kulttuurikasarmi

BioRex Kulttuurikasarmi

3 elokuvasalia (120, 65 ja 65 asiakaspaikkaa), lämpiö ja myymälätilat
Osoite: Narinkka 2, 00100 Helsinki
Tilaaja: BioRex Cinemas Oy / Glaspalatskvarteret Ab
Pa-La-pääsuunnittelu: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Ville Hintsala, Aaro Mäkinen, Iiro Heikkilä, Virpi Mononen, Heli Suoaro

2023

Partanen & Lamusuon suunnittelema, ainutlaatuisen elokuvakokemuksen tarjoava elokuvateatteri sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa Kulttuurikasarmissa, joka valmistui marraskuussa 2023 entiseen linja-autoasemarakennukseen.

”Viisi vuotta kestänyt suunnittelu- ja rakennushanke oli haastava ja samalla äärimmäisen palkitseva, sillä kohteeseen latautui paljon odotuksia. Teimme koko hankkeen ajan tiivistä yhteistyötä tilaajien sekä Kulttuurikasarmin kokonaisuudesta vastanneen Arkkitehtitoimisto Sarc Oy:n ja sisustusarkkitehtitoimisto Carola Rytsölä Oy:n kanssa”, kertoo Heikki Lamusuo.

BioRex Kulttuurikasarmiin suunniteltiin kolme ylellistä PRIME™ -salia, joihin saavutaan glamouria henkivän lämpiön kautta. Salit ja lämpiö rakennettiin Kulttuurikasarmin alle sekä Amos Rexin puoleisen pihakannen alle. Kulttuurikasarmin pääsisäänkäynnin lähellä sijaitsevaan lipunmyynti- ja myymälätilaan saavutaan katutasosta.

”BioRex Kulttuurikasarmi on ainutlaatuinen kohde, johon haimme juhlavuutta ja luksusta. Lämpiöön toteutettiin akustisesti rauhallinen, miellyttävä tunnelma. Salien sisäänkäyntien äänisuluissa näkyy pronssi, mikä auttaa orientoitumaan tilassa. Salien tunnelma henkii glamouria ja nostalgiaa”, sanoo Jaana Partanen.

Juhlavuutta saleihin tuovat seiniltä kattoon jatkuvat valopylväät, joilla luodaan lämpimän sävyinen valaistus. Permannon siniset askelvalot tuovat valaistukseen ripauksen taianomaisuutta. Yleisvalaistus on suunniteltu siten, että salit mukautuvat tarvittaessa esimerkiksi seminaarikäyttöön.

Salien seinien näyttävät valopylväät toimivat myös akustiikkaelementteinä. Salien huippuakustiikkaa on aikaansaatu lisäksi vaimentavalla akustiikkavillalla sekä heijastavilla levyrakenteilla, jotka on verhoiltu kangaspinnoitteilla.

PRIME™ -salit tarjoavat premiumluokan katselukokemuksen. Kuva © Pa-La

Valopylväät tuovat juhlavuutta saleihin. Kuva © Pa-La

PRIME™ -saleissa on muhkeat, nojatuolimaiset istuimet, joissa on leveät käsinojat. Kuva © Pa-La

Elokuvasalien pöydät on suunniteltu mittatilaustyönä. Kuva © Pa-La

Salien tunnelma henkii glamouria ja nostalgiaa. Kuva © Pa-La

Värimaailma ja tarkkaan harkittu detaljiikka sekä istuinten muhkeus ja mukavuus tuovat oman osansa salien arvokkaaseen tunnelmaan. Yönsiniset istuimet yhdistettiin mustiin seiniin ja lattian grafiitinharmaaseen tekstiilimattoon.

Premiumluokan PRIME™ -salit kalustettiin muhkeilla, nojatuolimaisilla istuimilla, joissa on leveät käsinojat. Penkkirivien välissä on runsaasti jalkatilaa. Kaikkien kolmen salin ensimmäinen rivi on kalustettu sähkötoimisilla recliner-istuimilla, joiden säädöillä katselumukavuuden voi maksimoida. Jokaisella taemmalla penkkirivillä on yhden hengen istuinten lisäksi ylellinen kahdenistuttava sohva.

Istuinten väleissä on himmeillä pöytävalaisimilla varustetut pöydät, joille voi laskea NoHo Partnersin ravintolamaailman antimet. Salit kuuluvat anniskelualueeseen. Valaistu alue on rajattu tarkkaan siten, että ateriointi sujuu miellyttävästi elokuvan aikana eikä valo häiritse elokuvakokemusta. Partasen & Lamusuon designkalustebrändi Palad on suunnitellut pöydät mittatilaustyönä BioRex Cinemasin elokuvateattereihin.

BioRex Kulttuurikasarmin tiloihin on esteetön sisäänpääsy. Salien sisäänkäynti sijoittuu salien takaosaan, ja esteettömät pyörätuolipaikat ovat permannon takarivissä. Luksuskatselukokemuksen liikuntaesteisille tarjoaa Sali 1:een toteutettu aitio.

Lämpiössä on akustisesti rauhallinen ja miellyttävä tunnelma. Kuva © Pa-La

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje