Kanttila – kuopiolainen kulttuuriperintökohde

18.03.2019

Partanen & Lamusuo Oy on mukana uudistamassa Minna Canthin vanhaa kotitaloa Kuopiossa. Kanttilan uudistuksen luonnos valmistui juuri ennen 175-vuotisjuhlallisuuksia.

Kanttilan suunnitelmat julkistetaan maanantaina 18.3.2019 valtakunnallisessa MC 175 -juhlanäytöksessä Suomen kansallisteatterissa. Paikalla ovat myös taiteilija Jaana Partanen ja arkkitehti Heikki Lamusuo, jotka avaavat jo tehtyjä suunnitelmia arkkitehtuurin näkökulmasta. Tilaisuus alkaa klo 16.00, tervetuloa mukaan!

Kuva tulevaisuuden Kanttilasta. Kuva © Pa-La

Mittavan remontin jälkeen Kanttila tulee olemaan yllättävien kohtaamisten ja kansainvälisen vuoropuhelun paikka. Tilaan on suunniteltu mm. tutkija- ja taiteilijaresidenssejä,  työtiloja eri toimijoille sekä taide- ja kulttuurikäyttöä. Talo tulee olemaan myös merkittävä kulttuurimatkailukohde.

Minna Canth (1844–1897) oli kirjailija, toimittaja, liikenainen, suurperheen yksinhuoltajaäiti ja vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän asui Kanttilassa nuoruusvuosinaan 1853–1863 ja uudelleen leskeksi jäätyään 1880–1897. Minna Canthin elämäntyöllä on ollut suuri merkitys Suomen kehittymisessä tasa-arvon ja koulutuksen edelläkävijämaaksi. Minna Canthin Talo ry peräänkuuluttaakin projektissa erityisesti kulttuuriperinnön vaalimista.

Katso lisää

< >