Pudotusvalikko
  • Minnanlantti

  • Minnanlantti

  • Minnanlantti

  • Minnanlantti

Minnanlantti

Sijainti: Asunto Oy Kuopion Minnankantti (eteisaula), Minna Canthin katu 29, 70100 Kuopio
Tilaaja: Asunto Oy Kuopion Minnankantti
Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo

11 / 2005

Asuinkerrostalo Minnankantin eteisaulan seinää Minna Canthin kadulla Kuopiossa komistaa kiinteä, tilaan suunniteltu taideteos, joka tukee saumattomasti rakennuksen arkkitehtuuria. Teos on työstetty hopeasta ja kullasta olemassa olevaan betoniseinään. Kuvantekijät ovat löytäneet betonista ikuistettavat muodot, abstraktit kuviot ja ajatukset. Minna Canthin tekstien alusta, valkoinen paperi monimerkityksisine lauseineen rinnastuu kuvantekijöiden valkoiseen tasaiseen seinäpintaan sekä Minnanlantin metallinhohtoisiin abstrakteihin muotoihin. Teoksen pyöreä muoto ja materiaalit kulta ja hopea viestittävät Minna Canthin kauppiastaustasta.

Minnanlantti, 2005, teräsbetoni, hopeapinnoite, 24 karaatin kulta, koko: halkaisija 1,5m.

Minnanlantti, 2005. Kuva © Pa-La

Minnanlantti, 2005. Kuva © Pa-La

Minnanlantti, 2005, detalji. Kuva © Pa-La

Minnanlantti, 2005, detalji. Kuva © Pa-La

Minnanlantti-musiikkidokumentti

Minnanlantti-musiikkidokumentti kertoo julkisen taideteoksen synnystä musiikkivideon keinoin. Dokumentti tuo esille, kuinka taideteos toteutetaan osaksi arkkitehtuuria, ja miten se tekee rakennuksesta yksilöllisen, erottuvan ja viihtyisän osan ympäristöä.

Kesto: 3 min
Käsikirjoitus: Jaana Partanen & Heikki Lamusuo
Ohjaus: Jaana Partanen
Kuvaus ja editointi: Raimo Pesonen
Musiikki: Kimmo Pohjonen
Tuottaja: Partanen & Lamusuo Oy

Stillkuva Minnanlantti-musiikkidokumentista, 2006. © Pa-La

"…puolitoistametrinen teos on kaiverrettu porrasaulan seinään ja täydennetty hopealla ja kullalla niin, että työ on kiintoisa myös läheltä tarkasteltuna. Paitsi että teos on ilmeikäs lisä rakennetussa ympäristössä, se on hieno osoitus asunto-osakeyhtiön kulttuuritahdosta."

- Arkkitehti 1/2006

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje