Jaana Partasesta Vuoden Savon Nainen

08.03.2019

Kuopion Zonta -kerho II on myöntänyt taitelija Jaana Partaselle Vuoden 2019 Savon Nainen -tunnustuksen. Palkinto jaetaan naistenpäivän juhlassa Kuopion kaupungintalolla perjantaina 8.3.2019 klo 18.00. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Lämpimästi tervetuloa mukaan juhlaan!

Jaana Partanen (s.3.4.1967) asuu ja työskentelee synnyinkaupungissaan Kuopiossa. Hän on opiskellut valokuva-, elokuva- ja kuvataidetta Taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä sekä Barcelonan yliopistossa. Vuonna 1997 Partanen valmistui taiteiden maisteriksi. Hänen teoksiaan on nähty lukuisien yksityis- ja yhteisnäyttelyiden ohella kansainvälisillä festivaaleilla. Partasen yksityisnäyttelyitä ovat järjestäneet mm. Suomen valokuvataiteen museo sekä Jyväskylän, Kajaanin ja Joensuun taidemuseot.

Jaana Partanen on monipuolinen taiteilija, joka tunnetaan näyttelyprojektien ohella lukuisista julkisista taidetta ja arkkitehtuuria yhdistävistä teoksista, jotka sulautuvat erottuviksi, mutta erottamattomiksi osiksi rakennuksia. Partanen on palkittu työstään mm. Kuopion kaupunginjohtajan tunnustuspalkinnolla ja kuvataiteen Minna-palkinnolla.

Kuopion Zonta -kerho II on osa kansainvälistä Zonta-järjestöä, joka voimaannuttaa naisia kaikkialla maailmassa palvelu- ja vaikuttamistyökalun avulla. 

Katso lisää