Julkisen taiteen uutiskirje

08.06.2021

Julkaisimme uutiskirjeen julkisen taiteen osaamisestamme. Olemme suunnitelleet useita julkista taidetta ja arkkitehtuuria yhdistäviä teoksia, jotka sulautuvat erottuviksi, mutta erottamattomiksi osiksi rakennuksia.

Taide vaikuttaa positiivisesti arjen elämyksellisyyteen, matkailuun, asuinalueiden omaleimaisuuteen ja jopa alueiden arvonnousuun. Suurin osa suomalaisista haluaakin taidetta arkiympäristöönsä (Taike 2021). Taiteen koetaan parantavan viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

Julkisen taiteen hankinnassa pääsee helpoiten alkuun asiantuntijan avustuksella. Taiteen ottaminen mukaan hankkeeseen jo suunnitteluvaiheessa takaa korkeatasoisen ja kustannustehokkaan lopputuloksen. Taidekonsulttia tai -koordinaattoria tarvitaan erityisesti laajoissa ja pitkäkestoisissa hankkeissa.

Taideteoksella voi olla monta funktiota. Maailmannapa-teoksessa lapset voivat kiipeillä. Kuva © Pa-La.

Barson mallit -teos tuo Kuopion keskustan katukuvaan kaikuja menneisyydestä. Kuva © Pekka Mäkinen.

Taiteen kaava on taiteen ja kulttuurin yleissuunnitelma, jonka pohjalta tietyn alueen taide nivotaan yhteen rakennetun ympäristön kanssa. Tiesitkö muuten, että arkkitehti Heikki Lamusuo suunnitteli ensimmäisen varsinaisen Taiteen kaavan Kuopion Saaristokaupungille vuonna 2007?

Jos voimme auttaa juuri sinua julkisen taiteen suunnittelussa, niin ota yhteyttä office@pa-la.fi tai puh. 050 501 0506.

Tästä pääset lukemaan uutiskirjeen.

Katso lisää

Jätä kommentti


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.