Väreilevää kesää!

28.06.2018

Lappeenrannan Eksoten K-sairaala on viimein valmis! Rakennuksen eri osat ja toiminnot otettiin käyttöön vaiheittain. Viimeisimpänä uuteen rakennukseen muutti päivystysosasto heti juhannuksen jälkeisenä maanantaina. Sairaalan toiminta on lähtenyt todenteolla käyntiin.

Rakennuksen satametristä julkisivua koristaa Partanen & Lamusuo Oy:n suunnittelema Väre-julkisivutaideteos. Taideteoksen innoittajana on ollut Saimaan monimuotoinen luonto; taivaanrannan värit auringon laskiessa sekä metsien että Saimaa-järven väreilevät sävyt. Julkisivuteos toistaa myös ympärillä olevien rakennusten värimaailmaa. Julkisivun pinta on toteutettu rappaamalla, aivan kuten sairaalan ympärillä olevien rakennustenkin julkisivut. Väre-teoksella halutaan luoda ympäristöön positiivisuutta, elämäniloa ja voimaa!

K-sairaalan rohkea väritys. Kuva © Partanen & Lamusuo Oy

Jokaisella kerroksella on oma värityksensä. Metallinhohtoiset sävyt yhdistyvät seinien taidetapetteihin. Tapettien kuvituksen ovat suunnitelleet taiteilijat Ville Huhtanen ja Nelli Tanner. © Partanen & Lamusuo Oy

Eri väriset lattiamateriaalit rytmittävät ja selkeyttävät tilaa. © Partanen & Lamusuo Oy

Lattiamateriaalien rajauksien ovaalit muodot toistuvat sisäkatossa. © Partanen & Lamusuo Oy

Väre ei ole sairaalan ainut taideteos, vaan taideteema jatkuu vahvana myös sairaalan sisätiloissa. Erilaiset teoskokonaisuudet, joita on sijoitettu eripuolille sairaalaa, muodostavat sisätiloista persoonalliset ja tunnistettavat. Yksi monista taideteoskokonaisuuksista on sairaalan käytävien seinillä kulkevat maisemateokset, jotka ovat toteuttaneet taiteilijat Ville Huhtanen ja Nelli Tanner.

Näiden kuvien ja tunnelmien myötä Partanen & Lamusuo Oy toivottaa oikein lämmintä ja väreilevää kesää kaikille!

Lue lisää K-sairaalan projektista, Väre-julkisivutaideteoksesta sekä K-sairaalan taiteenkaavasta.

Katso lisää

Jätä kommentti


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.