Luonto kukoistaa Alvarissa

12.02.2018

VetreaElo Alvarin ensimmäiset asukkaat muuttivat tiloihin jo marraskuussa 2017. Virallisesti avajaisia vietettiin 25.1.2018.

VetreaElo Alvar on Jyväskylässä sijaitseva hoivarakennus, joka tarjoaa pitkä- ja lyhytaikaista asumispalvelua vammautuneille henkilöille. Partanen & Lamusuo vastasi asuin- ja oleskeluhuoneiden sekä terapiahuoneen sisäilmeestä. Tiloihin luotiin aivan uudenlainen sisätilakonsepti ja ilmeen suunnittelua ohjasi vahvasti luontoteema. Teema ilmenee muun muassa suurina maisematapetteina oleskelutilojen seinillä, lämpiminä puunsävyinä lattiassa sekä runsaina viherkasveina. Luonto toistuu myös materiaali- ja värivalinnoissa, niin yhteistiloissa, kuin asukashuoneissakin. Lisäksi hoivatalon ulkopuolelle suunniteltiin elämyksellisen piha-alue ja kuntoutuspolku. Pihasuunnitelmassa on otettu huomioon mahdollisuus ympärivuotiseen aktiivisuuteen ja kokovuotinen kasviloisto.

VetreaElo Alvarin yhteistiloissa on raikas ja valoisa yleisilme.

Asuinhuoneet tunnistaa oven edessä olevista kattovalaisimista, lattian "kynnysmatoista" ja erivärisistä tauluista ovien vieressä.

Ajatus luontoteeman toteuttamisesta lähti Vetrean värimaailmasta ja eritoten sen tunnusomaisesta vihreästä väristä, jota haluttiin toistaa kohteessa. Pirteä vihreän sävy assosioituu voimakkaasti luontoon, elinvoimaan ja raikkauteen, jotka kaikki ovat positiivisia asioita ja mielikuvia, joita uuden hoivarakennuksen toivoisi herättävän. Luonto aiheena koskettaa meitä kaikkia, sillä on rauhoittava, parantava ja terapeuttinen vaikutus. Luonnosta voi ammentaa muistoja, mielikuvia ja ajatuksia loputtomiin. Luonto on monipuolinen, elävä ja muuntuva kokonaisuus ja juuri näitä asioita haluamme viestittää myös uudella sisätilakonseptilla.

Katso lisää

Jätä kommentti


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.