Pudotusvalikko
  • Mansikkapaikka

  • Mansikkapaikka

  • Mansikkapaikka

Mansikkapaikka

Tilaaja: Iisalmen kaupunki
Osoite: Mansikkaniementie 1, 74120 Iisalmi
Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Iiro Heikkilä, Laura Hartikainen, Noora Timonen, Ville Hintsala
Koko: 60 m² ja 30 m²
Materiaali:
lämpökäsitelty värjätty lauta
Arkkitehtisuunnittelu: Siren Arkkitehdit Oy

2023

Iisalmelaisen Mansikkaniemen koulun julkisivun kaksiosainen taideteos Mansikkapaikka on moderni tulkinta perinteisestä puurakentamisesta. Teos tuo väriä ja leikkisyyttä koulun harmaaseen julkisivuun. Eri värisistä laudoista toteutettu taideteos on kiinteä osa rakennuksen julkisivua.

Mansikkapaikka osoittaa sisäänkäyntien sijainnin ja auttaa orientoitumaan koulun pihalla. Pienempi, 30 neliömetrin kokoinen teos piristää alaluokkalaisten sisäänkäyntiä ja suurempi, 60 neliömetrin teos ilahduttaa ylempien luokkien sisäänkäynnin yhteydessä.

”Teoksen suunnitteluvaiheessa tutustuimme Iisalmen ja Mansikkaniemen ympäristöön kävellen. Iisalmessa on säilytetty paljon upeita puurakennuksia, joissa näkyy perinteinen, taidokas puusepäntaito. Halusimme tuoda teoksen avulla Mansikkaniemen koulun osaksi perinneratkaisujen jatkumoa”, kertoo taiteilija-arkkitehtipari Partanen & Lamusuo.

Mansikkapaikka-julkisivuteos osoittaa sisäänkäyntien sijainnin. Kuva © Pa-La

Taiteilijat Partanen & Lamusuo teoksen edustalla. Kuva © Pa-La

Mansikkapaikka on kaksiosainen taideteos koulun julkisivulla. Kuva © Pa-La

Mansikkapaikka-teos on moderni tulkinta perinteisestä puurakentamisesta. Kuva © Pa-La

Taideteos tuo väriä koulun harmaaseen julkisivuun. Kuva © Pa-La

Partanen & Lamusuo haki inspiraatiota teokseen muun muassa Mansikkaniemessä sijaitsevasta Juhani Ahon museosta. Väreillä leikittelystä ja teoksen nimestä löytyy yhtymäkohtia The Beatlesin kappaleeseen ja musiikkivideoon Strawberry Fields Forever.

Partanen & Lamusuo suunnitteli teosta tiiviissä yhteistyössä kohteen pääarkkitehdin ja urakoitsijan kanssa. Taideteokseen valitut lautojen värit toistuvat rakennuksen ikkunanpielissä. Mansikkapaikan toteutuksessa oli mukana kaksi rakennuspuuseppää, jotka rakensivat teoksen Partanen & Lamusuon piirustusten mukaisesti.

”Kuviolaudoituksen tekeminen oli haastavaa, mutta onnistui erinomaisesti erittäin taitavien rakennuspuuseppien ammattitaidon ansiosta. Koristeellisuus ja väreillä ilottelu tekevät kohteesta uniikin, ja olisi upeaa toteuttaa koko julkisivu Mansikkapaikan kaltaisella tekniikalla”, taiteilija-arkkitehtipari sanoo.

Koulun sisätiloihin Partanen & Lamusuo suunnitteli ja toteutti seitsemänosaisen lattiataideteoksen Alli, Juhani ja Sven Tuuva.

Katso lisää julkisia taideteoksia

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje