Pudotusvalikko
  • Kutsukilpailu, Satasairaala

Kutsukilpailu, Satasairaala

Kilpailuehdotus: ”SataMandalaa”
Tilaaja: Satasairaala taidekilpailu, Pori
Osoite: Sairaalantie 3, 28500 Pori
Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La tiimi: Saaga Lamusuo, Ayrton dos Santos, Aaro Mäkinen, Ville Hintsala
Materiaali: Ruostumaton teräs

2021

Partanen & Lamusuo oli mukana Porin Satasairaalan kutsukilpailussa ehdotuksellaan SataMandalaa. Taideteos suunniteltiin elävöittämään sairaalan seiniä pyöreillä ja symmetrisillä kuvioilla. SataMandalaa -ehdotus jäi tällä kertaa niukasti toiseksi ja kunnia voitosta meni toiselle taiteilijalle.

Havainnekuva Satasairaalan julkisivusta. © Kuva Pa-La

Mandala-kuvitus, jonka läpi voi katsella maailmaa. Kuva © Pa-LaIdeana oli luoda harsomainen taideteos, jonka läpi pystyisi katsomaan maailmaa ja sen värejä. Sairaalan seiniä olisi elävöittänyt luonnon inspiroimat Mandala-kuvitukset, jotka muuttuisivat päivittäin vuodenaikojen, taivaan värin ja katsojan mielentilan mukaan. Ruostumattomasta teräksestä tehdyn taideteoksen lisäksi, jokaiselle hoitoon tulevalle vierailijalle annettaisiin oma julkisivuteoksen innoittama värityskirja, jolloin he voisivat kuvittaa omaa tarinaansa tyhjille sivuille ja kirjata matkan varrella tulleita ajatuksia ilman sanoja tai väärinkäsityksiä.

 

Esimerkkejä symmetrisistä ja pyöreistä kuvioista. Kuva © Pa-La

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje