Pudotusvalikko
  • BioRex Rovaniemi

  • BioRex Rovaniemi

  • BioRex Rovaniemi

BioRex Rovaniemi

Peruskorjaus ja laajennus: 898 m², viisi salia, 362 henkilöä
Osoite: Pekankatu 12, Rovaniemi
Tilaaja: BioRex Cinemas
Pääsuunnittelu: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Outi Taskinen, Janne Ijäs

12 / 2014
09 / 2015

Sampokeskuksessa sijaitseva BioRex Rovaniemi jatkaa tunnistettavaa Partanen & Lamusuon elokuvateatterisuunnittelun linjaa. Salien laadukas toteutus ja uudistetun herkkumyymälän naposteltavat takaavat hemmottelevan elokuvakokemuksen. Elokuvasalien seiniä koristavat näyttävät verhot, joiden väleissä hehkuu tunnelmallisia laatikkomaisia seinävalaisimia. Nämä ”valolaatikot” luovat ikään kuin ikkunoita elokuvan maailmaan. Suurimman 1-salin keskiriviltä löytyvät normaalia katsomoistuinta 20 cm leveämmät PLUS-paikat, jotka ovat optimaalisella katseluetäisyydellä valkokankaasta. Salien eturiveillä voi lepuuttaa jalkojansa Rex-rahien päällä ja katsella elokuvaa mukavassa asennossa.

Elokuvateatteriuudistuksen yhteydessä Sampokeskuksen julkisivuun toteutettiin mittava kruunukuvioinen ikkunateippaus. Inspiraatio kuva-aiheeseen löytyi elokuvateatteriketjun nimestä ja visuaalisesta tematiikasta. Reikäkuvioidulla ikkunateippauksella on koristeellisuutensa lisäksi myös toiminnallinen tarkoitus, sillä se toimii osaltaan suurien ikkunoiden näkö- ja aurinkosuojana.

Lue lisää suunnittelemistamme kalusteista: Rex-tuotteet.

Saleissa hehkuvat sinisen ja pronssin sävyt. Kuva © Pa-La

Julkisivulasitusta koristaa rasteroitu kruunu. Kuva © Pekka Mäkinen.

LAADUKASTA SUUNNITTELUA,

SUURIA ELOKUVAELÄMYKSIÄ

Ovien pintamateriaalit ovat tarkkaan harkittuja ja ne toistavat muun sisustuksen värimaailmaa. Kuva © Pa-La

Herkkumyymälä ja lipunmyynti. Kuva © Pa-La

Pronssin väriset vaneriovet johdattavat saleihin. Kuva © Pa-La

Seinille muodostuu mielenkiintoisia varjoja ikkunakarmien ja -teippauksen kautta. Kuva © Pa-La

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje