Miikan harjoittelutunnelmia

16.12.2020

Moi!

Olen Miika Norrbacka, lähes valmis wellness-tradenomi. Suoritin Pa-La:lla opiskeluihini kuuluvan viiden kuukauden työharjoittelun. Harjoittelun ohessa olen myös kirjoittanut opinnäytetyötä, jossa siinäkin toimeksiantajana on tietenkin Partanen & Lamusuo Oy.

Aikaisemmassa jutussa kerroinkin jo siitä, kuinka löysin tieni Pa-La:lle. Nyt viisi kuukautta myöhemmin fiilikset ovat vähintäänkin yhtä hyvät kuin aloittaessani. Työharjoittelun edetessä otin enemmän vastuuta sosiaalisesta mediasta, ja lähes kaikki julkaisut ovatkin minun käsialaani. Sen lisäksi olen muun muassa kirjoittanut uutisia nettisivuille, osallistunut markkinoinnin suunnitteluun ja tehnyt Paladin markkinointisuunnitelmaa, sekä huolehtinut muista yleisistä juoksevista asioista yhdessä työparini Hannan kanssa.

Työssä viihtyvyyteen on Pa-La:lla panostettu - tiimi on tiivis ja kukaan ei ole kenenkään yläpuolella. Kertaakaan en viiden kuukauden aikana ajatellut, että studiolle olisi ikävä tulla. Päinvastoin. Kuten Pa-La:n toimiston esittelyvideollakin näkyy, yhteiset kahvihetket raikkaassa ympäristössä luovat lähes täydellisen työympäristön.

Miika otti harjoittelunsa aikana vastuun Pa-La:n ja Paladin sosiaalisesta mediasta, ja kirjoitti uutisia myös nettisivuille. Kuva © Pa-La

Kaksi päivää sujui Palad Showroomilla remppaillessa. Kuva © Pa-La

Työharjoittelu Pa-La:lla antoi valmiuksia työelämään ja motivaatiota kehittää itseään lisää.

Harjoittelun aikana pääsin todella syvällisesti tutustumaan sosiaaliseen mediaan, ja tutkin sitä myös opinnäytetyössäni. Sosiaalisen median osaamisen lisäksi kehityin markkinoinnin osa-alueella, kun Paladin markkinointisuunnitelmaa tehdessä sain tehdä paljonkin tiedonhakua. Olin mukana myös ensi vuonna avautuvan Palad Showroomin markkinoinnin suunnittelussa. Sain todella paljon itsevarmuutta sisällön kirjoittamiseen, kun kirjoitin paljon tekstejä nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan, sekä suomeksi että englanniksi. Pääsin myös laatimaan ja lähettämään uutiskirjeitä, ja osallistuin myös graafisiin hommiin. Tutuiksi työkaluiksi muodostuivat muun muassa Photoshop, Excel, sekä Facebookin Creator Studio.

Kaikkien tiedotus- ja markkinointitehtävien lisäksi pääsin parina päivänä myös täysin erilaisiin hommiin, kun olimme koko työporukan voimin remontoimassa Palad Showroomia. Nykyajan työntekijä ei ole sidottu tiettyihin tehtäviin, mikä tekeekin työnteosta mielenkiintoisempaa!

Viiden kuukauden työharjoittelu antoi valmiuksia työelämään, ja haluankin päästä seuraavaksi kehittämään oppimaani vielä lisää. Voin suositella Partanen & Lamusuo Oy:ta harjoittelupaikkana opiskelualasta riippumatta - pääset tekemään itsellesi mieleisiä hommia ja kehittämään tarvittavaa osaamistasi.

"Kertaakaan en viiden kuukauden aikana ajatellut, että studiolle olisi ikävä tulla."

Katso lisää

< >