Kolme nuorta, kolme tarinaa

22.11.2021

Kesä on taakse jäänyttä aikaa ja onkin aika kääntää katseet taas kohti syksyä. Partanen & Lamusuolla tapahtui kesän aikana paljon ja saimme uusia kesätyöntekijöitä, sekä harjoittelijoita mukaan tiimiimme. Esittelemme kolme meillä kesän aikana työskennellyttä henkilöä: Oona Valosen, Ayrton dos Santosin ja Saaga Lamusuon.

Oona kiteyttää fiiliksensä seuraavasti:

Olen arkkitehtiopiskelija Oulun yliopistosta ja kesätyöni Partanen & Lamusuolla oli ensimmäinen toimistotyöpaikkani.

Kuulin avoimesta työpaikasta oppilaitokseni professorilta ja vaikka haku koski hieman erityyppistä työsuhdetta, päätin koettaa onneani ja kysyä josko tarvetta olisi myös kesätyöntekijälle. Tarvetta löytyi ja työsuhde muodostui luontevasti.

Kesän työskentelyä rytmitti monipuoliset työtehtävät. Projekteja oli eri luonteisia: aina huonekaluista julkisiin rakennuksiin ja luonnossuunnittelusta toteutuspiirustuksiin.

Työskentely toimistossa oli vuorovaikutteista ja siten hyvin opettavaista. Sain työskennellä monin tavoin hyvin itsenäisesti, ja aikaansaannoksista keskusteltiin yhdessä säännöllisesti.

Työilmapiiri toimistossa oli mitä mainioin ja yhteisillä kahvihetkillä oli aina hyviä keskusteluita monialaisen työporukan kesken.

Oona Valonen

 

 

Espanjassa opintoja käyvän Saagan kokemus:

Partanen & Lamusuo Oy on tullut tutuksi kautta vuosien, kun olen päässyt näkemään yritystä kulissien takaa ja kuulemaan siitä kotona ruokapöydän ääressä. Vuosien mittaan olen päässyt ihailemaan vanhempieni kykyä tehdä ihmeitä rakennukselle kuin rakennukselle.

Tänä kesänä kuitenkin pääsin itse osallistumaan yrityksen toimintaan. Olen kolmannen vuoden muotiopiskelija Espanjassa ja siellä olen päässyt sukeltamaan taiteen ja designin maailmaan aivan uudella tavalla ja oli suuri kunnia päästä työskentelemään vanhempieni firmassa ja käyttämään uusia oppimiani taitoja käytännössä.

Saaga Lamusuo

Oona työpisteensä äärellä. Kuva © Pa-La

Espanjasta harjoitteluun tullut Ayrton henkilökuvassa. Kuva © Pa-La

Ayrtonin 9 viikon jälkeiset tunnelmat harjoittelustaan:

Olen Ayrton ja alun perin kotoisin Johannesburgista Etelä-Afrikasta. Opiskelen graafista suunnittelua ja media-alaa Espanjassa. Lopetin vastikään 9 viikkoa kestäneen harjoitteluni Partanen & Lamusuo Oy:llä.

Suomessa oloni aikana sain käyttää kaikkia taitojani Adoben Photoshopissa, Illustratorissa ja Indesignissa. Kokemuksen jälkeen voin sanoa, etten olisi voinut valita parempaa harjoittelupaikkaa. Aikani Pa-La:lla on auttanut minua sekä vahvistamaan ja laajentamaan taitojani, että antanut minulle itsevarmuutta.

Minut otettiin nopeasti tiimiin mukaan. Työskentely-ympäristö on loistava ja tiimi vielä parempi; tulen todellakin kaipaamaan aikaani Partanen & Lamusuolla ja toivon, että pääsen vielä takaisin!

Kiitos Jaana ja Heikki tästä uskomattomasta mahdollisuudesta!

Ayrton dos Santos

Jooga on yksi Saagan harrastuksista. Kuva © Pa-La

Katso lisää

< >

Jätä kommentti


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.