CoWork houkuttaa

06.10.2022

Savon Yrittäjät on vaikuttanut Pohjois-Savossa jo 90 vuotta yrittäjyyttä edistäen ja yrittäjän arkea parantaen. Järjestö on toiminut keskustassa sijaitsevassa, perinteisessä toimistokompleksissa noin viisi vuotta. Myös edellinen toimitila oli samantyyppinen: yksittäisiä toimistohuoneita, käytäviä ja pakollinen neuvottelutila. Nyt on edessä muutto KPY Novapolikselle, jonka vetonaulaksi on osoittautunut uusi CoWork-tila.

”Korona-aika sekä Savon Yrittäjien hanketoiminnan ja sitä kautta henkilöstömäärän kasvu toi esille selvän tarpeen etsiä toisentyyppisiä työtilaratkaisuja”, valottaa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren. ”Toisaalta tarvitsemme kollektiivista, inspiroivaa yhteistä palaveritilaa ja toisaalta privaattirauhaa mm. yrityskartoitusten ja neuvontapalaverien tekemiselle”.

Erilaisten hankkeiden vuoksi järjestön henkilöstömäärä on vaihdellut, minkä takia investointi ylimääräisiin toimistoneliöihin ei ole tuntunut järkevältä. Vaihteleva tilantarve saikin järjestön kiinnostumaan Novapoliksen uudesta CoWork-tilasta.

Savon Yrittäjien puheenjohtaja Paula Aikio-Tallgren CoWork-tilan esiintymislavalla. Kuva © Savon Yrittäjät

CoWork tarjoaa monipuolisia tiloja työskentelyyn.

Luikerteleva palvelutiski tuo ilmeikkyyttä tilaan.

Upeat portaat vievät toiseen kerrokseen.

Novapoliksen CoWork-tila on avara ja tulvillaan luonnonvaloa.

”Tunsimme konseptin mutta tilojen loistava kombo: tunnelmallisuutta ja kodikkuutta ja toisaalta yllättävän paljon tilaa, olivat iloinen yllätys,” Aikio-Tallgren kertoo. ”Savon Yrittäjien uusi tila tulee olemaan avokonttorityyppinen toimistotila, jota henkilöstö jatkaa tarpeen tuleen CoWorkin monipuolisella tilatarjonnalla. Hiljaista työtilaa tarvitsemme aivan varmasti ajatustyötä vaativaan kirjoitustyöhön ja raportointiin. Hallituksen kokouksiin tulemme hyödyntämään ravintolan viereistä kabinettitilaa, jossa on myös ruokailu- ja kahvittelumahdollisuudet.”

Savon Yrittäjille ovat tärkeitä myös samalla alueella sijaitsevat lukuisat muut yritykset ja sidosryhmät, kuten mm. Savonia-ammattikorkeakoulu, Business Center ja Kauppakamari. ”Treffien sopiminen CoWorkiin onnistuu nyt entistä sutjakammin,” Aikio-Tallgren iloitsee.

Savon Yrittäjille jatkuvassa muutoksessa oleva toimintaympäristö vaatii joustavuutta työympäristöratkaisuilta. ”Uskon vahvasti, että työtilojen toimivuudella on suuri merkitys työn tuloksellisuuteen. Tämä koskee kaikkia toimialoja ja kaiken tyyppisiä työtehtäviä,” Aikio-Tallgren kertoo.

Tilan suunnittelussa lähtökohtana oli tarjota kodinomaista viihtyisyyttä rentoa yhdessäoloa unohtamatta. Luonnonvalon käyttö ja miellyttävän ääniympäristön luominen olivat meille suunnittelun ohjenuoria. Me Partasella & Lamusuolla toimimme projektin pää- ja arkkitehtisuunnittelijoina vastaten myös kiinteiden rakenteiden sisustussuunnittelusta. Tilan irtorakenteiden ja -kalusteiden sekä hiljaisen tilan sisustussuunnittelusta vastasi suunnittelutoimisto Hiili & Timantti Oy.

Voit lukea lisää Novapoliksen CoWork-tilan suunnittelusta tästä.

Viihtyisät tilat houkuttelevat CoWorkiin työntekijöitä monelta eri toimialalta.

Katso lisää

< >

Jätä kommentti


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.