Pudotusvalikko
  • Novapolis CoWork

  • Novapolis CoWork

Novapolis CoWork

Tilaaja: KPY Novapolis
Osoite: Microkatu 1 M, 70210 Kuopio
Pa-La pääsuunnittelu: Jaana Partanen, Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Ville Hintsala, Aaro Mäkinen, Laura Hartikainen, Pentti Hartikainen
Pa-La vastuut: Pää- ja arkkitehtisuunnittelu sekä kiinteiden rakenteiden sisustussuunnittelu.

09 / 2020
03 / 2022

Kierreportaita, Meeting Boxeja, kiemurteleva infotiski ja vaikka mitä!

Keväällä 2020 KPY Novapoliksen järjestämä innovaatiokilpailu mahdollisti Partanen & Lamusuo Oy:lle tilaisuuden päästä kehittämään Novapoliksen tiloja. Suunnittelun lähtökohtana oli tehostaa tilojen käyttöä sekä tarjota houkuttelevia ympäristöjä muuttuvalle työelämälle. Puolentoista vuoden aikana työstimme yhteisöllistä työtilaa, CoWorkia, joka tarjoaa inspiroivan ympäristön työnteolle rentoa yhdessäoloa unohtamatta.

CoWork-tilasta löytyy rauhallisia työpisteitä, äänieristettyjä Meeting Boxeja erikokoisiin palavereihin sekä paikka hiljaiselle työskentelylle. Työtiloissa on kiinnitetty erityisesti huomiota ergonomiaan ja rauhallisuuteen. Tilan sisustuksessa on käytetty luonnonläheisiä sävyjä ja puuta ja erityisesti valoisuus, kasvit ja aukeat tilat tekevät paikasta inspiroivan työympäristön.

Partanen & Lamusuo Oy toimi projektin pää- ja arkkitehtisuunnittelijoina ja vastasi muun muassa tilan kiinteiden rakenteiden sisustussuunnittelusta. Kierreportaiden läpinäkyvät lasikaiteet johdattavat asiakkaat kokonaan uuteen yläkertaan. Koko tila pyrittiin hyödyntämään aiempaa paremmin. Yläkertaa kannattelevien pilarien alaosan ympärille on tehty kiertotaloushengessä mosaiikkeja vanhoista lattialaatoista, jotka on pystytty hyödyntämään ja uudelleenkäyttämään.

Kiemurteleva palvelutiski tarjoaa herkkuja työpäivään. Kuva © Pa-La

Novapoliksen CoWork-työtilat ovat valoisat ja viihtyisät. Kuva © Pa-La

Kierreportaat johdattavat uuteen yläkertaan. Sisustuksessa on hyödynnetty tilan vanhoja lattialaattoja, joista on tehty mosaiikkeja. Kuva © Pa-La

Esiintymislavalla on myös pöytiä ja istuimia ruokailua ja työntekoa varten. Kuva © Pa-La

CoWork-tila on valoisa ja avara.

CoWorkista löytyy Tastory Origo ravintola, jossa tarjoillaan kansainvälistä ruokaa, jonka lisäksi Hav a Java -kahvila palvelee asiakkaita sujuvasti. Sujuvuutta tuo ”luikerteleva” palvelutiski, jossa asiakkaat pääsevät luonnon ja puun ympäristön saattamana nauttimaan tarjoiluista. Palvelutiskin verhoilu on pehmeää käärmeennahkakuosista kangasta.

Uusittujen tilojen keskipisteessä on pyöreä esiintymislava, joka toimii lisäksi myös tukien työskentely- ja ravintolatoimintoja. Lasiset väliseinät on mahdollista siirtää esiintyjän tieltä pois, jolloin tilaa esiintyä varmasti on.

Tilan irtorakenteiden ja -kalusteiden sekä hiljaisen tilan sisustussuunnittelusta on vastannut suunnittelutoimisto Hiili & Timantti Oy.

Infopisteen löytää heti sisään astuessa.

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje