Terveiset Minneapoliksesta!

26.06.2019

Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo kutsuttiin keväällä USA:n Minneapolikseen luennoimaan ja verkostoitumaan paikallisiin toimijoihin. Toukokuun loppuun ajoittuneen matkan aikana Jaana ja Heikki vierailivat mm. suunnittelutoimisto Cuningham Groupilla, Minneapoliksen yliopistolla ja Mia-museossa (Minneapolis Institute of Art).

Minneapolis, Kuopion ystävyyskaupunki. Kuva © Pa-La.

Pa-La tapaamassa Minneapoliksen kaupunginjohtajaa Jacob Freytä. Kuvassa mukana myös matkan ohjelmasta ja järjestelyistä vastannut Anita Jain. Kuva © Pa-La.

Minneapoliksen kaupunginjohtaja Jacob Frey on puhunut vahvasti kasvissyönnin puolesta. Paikallisesta Fig + Farro -ravintolasta löytyy kaupunginjohtajan virallinen julistus aiheeseen liittyen. Kuva © Pa-La.

Willey House on Frank Lloyd Wrightin vuonna 1934 suunnittelema rakennus, joka on restauroitu museokäyttöön. Kuva © Pa-La.

Pa-La luennoi hulppeissa puitteissa Minneapolis Woman’s Clubilla. Kuva © Pa-La.

Cuningham Group on maailmanlaajuisesti toimiva suunnittelutoimisto, jolla on yli 300 työntekijää.  Parhaillaan valmistumassa olevaan Rafter-asuinkerrostaloon Minneapoliksessa Jaana ja Heikki pääsivät tutustumaan paikan päällä. Erityisen rakennuksesta tekee se, että jo suunnitteluvaiheessa korostuu asukkaiden yhteisöllisyys ja taide. Cuningham Group on suunnitellut Suomeen puurakenteisen avotilakoulun. Koulu sijaitsee Heinävaarassa, Kiihtelysvaaran kunnassa ja se valmistui vuonna 1999.

Jaana ja Heikki pääsivät tutustumaan Cuningham Groupin rakenteilla olevaan Rafter-projektiin. Kuva © Pa-La.

Minneapoliksen yliopiston alueella on useita taideteoksia, joista kuvassa taiteilija Julian Voss-Andreaen Spannungsfeld. Kuva © Pa-La.

Tutustu projekteihimme