Pudotusvalikko
  • KYS Näytteenotto

  • KYS Näytteenotto

KYS Näytteenotto

Peruskorjaus ja laajennus (pääaula ja näytteenotto): 3 589 kem2, 11 654 m3
Osoite: Puijonlaaksontie 2, 70210 Kuopio
Tilaaja: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Pääsuunnittelu: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Taru Paavilainen, Siiri Murtola, Emiilia Kosonen, Olli Parviainen

01 / 2009
06 / 2013

Partanen & Lamusuo Oy voitti vuonna 2008 järjestetyn kutsukilpailun Kuopion yliopistollisen sairaalan aulatilojen ja näytteenoton uudistamisesta. Uudistustyö valmistui kesällä 2013. Suunnittelun peruselementeiksi nousevat valoisuus, kuulas värimaailma, näkymät ulkotilaan ja välineiksi läpikuultavat kankaat, muuntuvat lasiseinät sekä hyvä akustiikka. Erilaiset ja -kokoiset tilat lisäävät viihtyisyyttä ja helpottavat liikkumista sairaalan tiloissa, joista muodostuu tunnistettavia "paikkoja" ja "taipaleita". Näytteenottotiloihin vie valoisa käytävä, jonka lasiseinässä ihmisiä eteenpäin johdattavat sydänkäyrää muistuttavat vaaleat linjat. Lasiseinien taakana on Tuma-kalustein kalustettuja rauhallisempia odotustiloja, joista on pääsy myös etupihan leikkialueelle.

Lisätietoja KYS Pääaula-alueesta ja Tuma-tuotteista.

Kuopion yliopistollinen sairaala, näytteenoton odotustilassa on valoa ja avaruutta. Kuva © Pa-La

Kuopion yliopistollinen sairaala, näytteenottoon johdattaa sydänkäyrää muistuttavat linjat. Kuva © Pa-La

Kuopion yliopistollinen sairaala, näytteenoton valoisaan käytävään tulvii luonnonvaloa. Kuva © Pa-La

LUONNONVALOA,

VÄRIKKÄITÄ YKSITYISKOHTIA,

MUOTOJA IHMISEN SISÄISESTÄ MAAILMASTA.

Partanen & Lamusuo Oy:n suunnittelemia Tuma-kalusteita, Kuopion yliopistollinen sairaala. Kuva © Pa-La

Kuopion yliopistollinen sairaala, näytteenottohuone. Seinien tapettikuviot tuovat viihtyisyyttä ja kodikkuutta tiloihin. Kuva © Pa-La

Punaiset viiluseinät ja kalusteet, hopeiset verhot ja kimalle lattioissa luovat lämpöä ja antavat ilmettä. Julkiset tilat avautuvat lasiseinäisinä Puutarhan ja Sisääntulopihan suuntaan tuoden luonnon osaksi sisustusta. Näytteenottohuoneissa on kiinnitetty huomiota kodinomaiseen tunnelmaan materiaalivalinnoilla ja väreillä. 

Kuopion yliopistollinen sairaala, näytteenoton käytävän lasikuvio. © Pa-La

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje