Satakunnan museosta Vuoden museo

17.05.2019

Vuoden 2019 museo ja museoviestintäteko palkittiin eilen torstaina Tampereella järjestetyssä Museopalkintogaalassa. Taiteilija Jaana Partanen ja arkkitehti Heikki Lamusuo olivat mukana jännittämässä kilpailun tuloksia.

Satakunnan museo palkittiin Vuoden museo -palkinnolla. Partanen & Lamusuo on suunnitellut Satakunnan museon perusnäyttelyn, joka avautui yleisölle keväällä 2018. Pa-La-tiimi onnittelee voittajaa! 

Vuoden museo -kiertopalkinto, Pekka Kauhasen suunnittelema Esko-veistos, myönnetään museolle, joka on omalla toiminta-alueellaan edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta, ja museon toiminta on tuonut uusia tai erilaisia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia museoalalle. 

”Pitkäjänteinen ja laadukas alueellinen toiminta ansaitsee tunnustuksen. Satakunnan museo on museotoiminnan ja asiantuntijuuden eri ulottuvuudet hallitseva ja niitä kehittävä näkyvä toimija. Se on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja sillä on selvästi kokoaan isompi painoarvo. Museo tekee tinkimätöntä ja ammattimaista työtä yhteisten tavoitteiden eteen. Arvostus omaa museota kohtaan huokuu niin työntekijöiltä kuin muiltakin porilaisilta sekä koko Satakunnan maakunnasta”, palkintoraati tiivisti valinnan. 

Palkintoraati myös mainitsi Partanen & Lamusuo Oy:n toteuttaman perusnäyttelyn uudistuksen: "Kulttuurihistoriallisen museon päänäyttely on viime vuonna uudistettu, ja siinä on huomioitu kävijäystävällinen tapa kuvata ja kertoa menneestä."

Satakunnan museo. Kuva © Pa-La.

Museopalkintogaalassa palkittujen tuuletukset. Kuva © Teppo Moilanen.

Esko-veistos juhlatunnelmissa. Kuva © Pa-La.

Voittajien on helppo hymyillä. Heikki, Jaana ja Satakunnan museon tiimi. Kuva © Pa-La.

Joensuun taidemuseo Onnin Näky-teos oli ehdolla Vuoden museoviestintäteko -finaalissa. Partanen & Lamusuo Oy toteutti Näky 3D videomapping -teoksen Joensuun taidemuseon julkisivulle marraskuussa 2018.

Katso lisää

< >