Pudotusvalikko
  • Sinä olet ihme

Sinä olet ihme

Tilaaja: Kuopion Tuomiokirkkoseurakunta
Osoite: Vuorikatu 17, Kuopio
Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Ville Hintsala, Ayrton dos Santos, Saaga Lamusuo
Materiaali: Koivuvaneri

 

2022

Partanen & Lamusuo suunnitteli ja toteutti Kuopion Tuomiokirkkoon upean kastepuun ja lasten alttarin. Teos saikin osuvasti nimekseen Sinä olet ihme.

Kastepuu on toteutettu käsin työstetystä koivuvanerista. Kastepuun oksista riippuvat lehdet ovat kirkosta löytyneitä vanhoja kristalleja, jotka symboloivat esivanhempien henkiä. Kastepuu muodostaa lasten alttarin kanssa tilan, jossa lapset voivat viettää aikaa jumalanpalvelusten aikana tai lapsiryhmät kokoontua hartauteen. Seurakunnan jäseniksi kastettujen lasten nimet kirjataan nauhoihin, jotka kiinnitetään puun kristalleihin.  

Alttarissa ja nurkkauksen muussa esineistössä on hyödynnetty kirkon vanhoja penkkejä ja muuta Tuomiokirkon varastossa olevaa historiallista esineistöä. Alttarille tulee myös kirkkovuoden mukaan vaihtuvaa, Raamatun kertomuksiin liittyvää materiaalia, jolla lapset voivat leikkiä.   

Sinä olet ihme -kastepuu, Kuopion Tuomiokirkko Kuva ©Pa-La

Kastepuun oksista riippuvat kristallit ovat löytyneet Kuopion Tuomiokirkosta Kuva ©Ida Suominen

Käsin veistetyssä koivuvanerissa on upeaa symboliikkaa Kuva ©Pa-La

Kastepuu kohoaa näyttävästi kattoon asti Kuva ©Pa-La

Teos rahoitettiin Aino ja Olavi Talveksen testamenttirahaston varoilla.  Seurakuntaneuvosto halusi tällä teoksella muistaa Talveksia, joille Tuomiokirkko ja lapset olivat rakkaita.    

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje