Pudotusvalikko
  • Silmu

Silmu

Tilaaja: Lauttasaaren seurakunta
Osoite: Myllykallionrinne 1, Helsinki
Rakennus: Lauttasaaren kirkko
Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La tiimi: Ville Hintsala, Ahmad Moradian
Materiaali: Koivuvaneri, messinki
Koko: 3 x 3 m

04 / 2022

Silmu on peruskorjatun Lauttasaaren kirkon kastepuu. Se on veistetty käsin koivuvanerista. Puuhun on kiinnitetty 40 messinkistä "silmua", jotka symboloivat Jeesuksen 40 kasteen jälkeistä päivää autiomaassa. Silmuihin kiinnitetään nauhoja, joihin on kirjoitettu seurakunnan jäseniksi kastettavien lasten nimet. Näin silmut myös symboloivat uuden elämän alkua.

Silmu-teoksessa on kaksi osaa. Varsinaisen kastepuun lisäksi teokseen kuuluu penkki, jonka avulla nauhat saadaan solmittua helpommin puun ylimmille oksille. Myös penkki on koivuvaneria, ja sekin on veistetty käsin.

Silmu, Lauttasaaren kirkko. Kuva © Pa-La

Käsin veistetty penkki kuuluu taideteokseen. Sen avulla myös korkeimmille oksille on helppo kiinnittää kastenauhat. Kuva © Pa-La

Puuhun on veistetty myös symboliikkaa. Kuva © Pa-La

Messinkisiin silmuihin kiinnitetään nauhoja, joihin on kirjoitettu seurakunnan jäseniksi kastettavien nimet. Kuva © Pa-La

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje