Pudotusvalikko
  • Sadepurjeet

Sadepurjeet

Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Aaro Mäkinen, Ville Hintsala
Materiaali: purjekangas, betonipylväät, metallitolpat

Sadepurjeet-teoksen suunnittelun lähtökohtana oli luoda elämystaideteos, joka suojaa torikävijöitä sekä sateelta että auringolta. Elämyksellinen ja toiminnallinen taideteos tuo esiin luonnon ihmeellisyyden, elävöittää toriympäristöä ja tarjoaa luontevan kohtaamispaikan.

Sadepurjeet on suunniteltu toteutettavaksi valkoisesta purjekankaasta ja yhdeksästä pylväästä, joihin purjeveneiden inspiroimat kolmionmalliset purjeet kiinnitetään. Elämystaideteos kattaisi toteutuessaan noin 10 m x 20 m laajuisen alueen.

Taideteos tarjoaa torikävijöille mahdollisuuden lumoutua luonnon pienistä ihmeistä keskellä rakennettua ympäristöä: sateen sattuessa sadevesi kerääntyy purjeisiin ja muuttaa niiden asentoa siten, että vesi valuu purjeesta toiseen. Virtaava vesi solisee purjeiden kautta teoksen ympärille sommiteltuihin kasvialtaisiin. Sateen ihme tarjoaa moniaistisen elämyksen, jota voi ihastella sateensuojassa purjeiden alla.

Elämystaideteoksen purjeiden suojaan asetetuilla penkeillä voi levähtää torilta hankittujen virvokkeiden ja pikkupurtavien äärellä. Samalla kävijät voivat viehättyä Sadepurjeiden estetiikasta ja nauttia torin tunnelmasta. Teos suojaa torikävijöitä sateen lisäksi paahtavalta auringolta.

Sadepurjeet-elämystaideteos muodostaa torille paikan luonteville ihmisten välisille kohtaamisille. Elämystaideteoksen ympäristö on paikka, jonne muilta paikkakunnilla saapuneet kesävieraat halutaan viedä niin sadepäivinä kuin aurinkoisellakin säällä.

Vielä tällä hetkellä toteuttamattoman Sadepurjeet-teoksen valkoiset purjeet assosioituvat rannalla tai purjeveneellä vietettyihin kiireettömiin kesäpäiviin. Samalla teos vahvistaa suomalaisen vesistön äärellä sijaitsevan kaupungin imagoa ja identiteettiä.

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje