Pudotusvalikko
  • Black Swan – Dance Me Too – Final Practice – Titan

Black Swan – Dance Me Too – Final Practice – Titan

Tilaaja: Osuuskauppa PeeÄssä, Original Sokos Hotel Puijonsarvi
Osoite: Minna Canthin katu 16, Kuopio
Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Ville Hintsala, Aaro Mäkinen
Materiaali: polttomaalattu alumiinilevy, erikoispinnoite, liikeohjattu valo

2023

Original Sokos Hotel Puijonsarven hotellivieraiden aisteja hivellään taide-elämyksillä. Partanen & Lamusuo suunnitteli ja toteutti hotellikäytäville neljä erilaista dynaamista kuvataideteosta, joiden lähtökohtana ovat Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esitetyt teokset, kuten Dada Masilon Joutsenlampi ja Tero Saarinen Companyn Third Practice.

Taideteokset ovat monitasoisia töitä, joissa metalliosan taustalla kulkee dynaaminen valo. Kun vieras astuu hotellikäytävälle, herää taide valon avulla eloon muodostaen dynaamisen liikkeen, jolloin musiikin ja tanssin leikkiä toistava teos käynnistyy. Teoksen ulommainen kerros on otettu tanssiteoksen musiikista ja skaalattu teokseen sopivaksi, keskellä kulkeva linja on morsetusta, joka kertoo teoksen tekijän tiedot ja vuosiluvun, jolloin teos on ollut Kuopiossa. Partanen & Lamusuo työsti pohjastruktuurit teoksiin työmaavaiheessa kuunnellen teosten musiikkia.

Teosten suunnittelu toteutettiin tiiviissä yhteistyössä päärakennuksen uudet hotellihuoneet suunnitelleen sisustusarkkitehtitoimisto Franz Designin kanssa, jotta taideteokset yhdistyisivät eheästi myös huoneiden sisustukseen.

Lisää videomateriaalia teoksen syntyvaiheista Youtube-kanavaltamme:

Black Swan Part 2
Video Original Sokos Hotel Puijonsarven neliosaisen aulataideteoskokonaisuu-
den valmistumisesta. BLACK SWAN – DANCE ME TOO – FINAL PRACTICE – TITAN Teoksen suunnittelu ja toteutus: Partanen & Lamusuo

Black Swan Part 3
Video Original Sokos Hotel Puijonsarven neliosaisen aulataideteoskokonaisuu-
den valmistumisesta. BLACK SWAN – DANCE ME TOO – FINAL PRACTICE – TITAN Teoksen suunnittelu ja toteutus: Partanen & Lamusuo


Black Swan. Kuva © Original Sokos Hotel Puijonsarvi

Taiteilija-arkkitehtipari Partanen & Lamusuo työstämässä hotellin teoksia. Kuva © Original Sokos Hotel Puijonsarvi

Detalji teoksesta. Kuva © Pa-La

”Taide tuo hotellivierailulle merkityksellisyyttä ja syvyyttä, muuntaen samalla vierailun elämykseksi. Näen, että taide tuo vieraillemme myös turvan tunnetta ja väylän oman sisäisen maailman tutkimiseen. Sydämellisesti suomalaisena Original by Sokos Hotels -hotellina meille oli tärkeää tarjota näyttämö juuri paikalliselle osaamiselle ja ammattitaidolle”, hotellinjohtaja Johanna Väätäinen kertoo uusista teoksista ilahtuneena.

Kiitokset Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin pitkäaikaiselle toiminnanjohtajalle Anna Pitkäselle teosten konsultaatioavusta.

Teokset:
Black Swan (Dada Masilo, Joutsenlampi, Kuopio Tanssii ja Soi 2017)
Dance Me Too (Les Ballets Jazz de Montreal, Dance Me, Kuopio Tanssii ja Soi 2016)
Final Practice (Tero Saarinen Company, Third Practice, Kuopio Tanssii ja Soi 2019)
Titan (Nuevo Ballet Español, Titanium, Kuopio Tanssii ja Soi 2014)

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje