Pudotusvalikko
  • Printtikassi, Niiralan apteekki

  • Printtikassi, Niiralan apteekki

  • Printtikassi, Niiralan apteekki

  • Printtikassi, Niiralan apteekki

Printtikassi, Niiralan apteekki

Muotoilutuote
Suunnittelijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi:
Outi Taskinen, Taru Paavilainen

2018
2018

Printtikassi - ympäristöä korjaavaa arkitaidetta

Partanen & Lamusuo vähentää muovijätettä. Pa-La-tiimi suunnitteli kuopiolaiselle Niiralan apteekille logollisen kangaskassin, jonka ideana on vähentää apteekkien muovipussikuormaa. Tiimin ajatus on, että kassi käy kaikkeen, eikä huuda Niiralan apteekin mainoksena, vaan kuiskaa muovijätettä vastaan.

Kassissa Kallavesi

Kassiin on kuvattu Kuopion silhuetti siten, että logoteksti lainehtii Kallavetenä kaupungin edustalla. Logossa on vaikutteita Partanen & Lamusuon Kuopion lentoasemalle aikaisemmin tekemästä kaupunkisilhuetista, jossa kuvastuu Kuopion keskeiset elementit, Puijo, Kauppahalli ja Minna Canth. Suunnittelijat toivovatkin, että kassista tulee samantapainen mielikassi kuin Marimekon logokassista on tullut nuorisolle.

Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo korostavat töissään luonnon suojaamista ja ympäristön rakastamista. Kuva © Pekka Mäkinen

Niiralan apteekkikassin My Kuopio-tunnus on Partanen & Lamusuon suunnittelema. Kuva © Pekka Mäkinen

Pa-La kaunista Kuopiota Niiralan Apteekista. Kuva © Pekka Mäkinen

Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo ovat suunnitelleet Kaarisairaalan Evoluutio-julkisivun © Pekka Mäkinen

Pienistä teoista isot asiat

Kangaskassi kertoo totta kai kantajansa luontosuhteesta, vaikka se puhuukin varsinaisesti Niiralan Apteekin ja Partanen & Lamusuo Oy suunnittelutoimiston ympäristöarvoista. Eikö kassi ollut kansainväliselle suunnittelutoimistolle vähän liian pieni työ?

– Ei. Asia on äärettömän tärkeä, ajankohtainen ja kuvastaa ideologiaamme. Haluamme kaikissa töissämme ilmentää hyvää maailmaa ja suojella luontoa. Toivottavasti tästä syttyy monta kipinää muovijätteen vähentämiseen.

Partanen & Lamusuo Oy on aikaisemminkin osallistunut hyväntekeväisyyshankkeisiin. He muotoilivat Naisten Pankille hilpeän Tattis-jakkaran.

Niiralan apteekkikassin My Kuopio-tunnus © Partanen & Lamusuo

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje