Pudotusvalikko
  • Palad Showroom

Palad Showroom

Osoite: Puijonkatu 16, Kuopio
Pääsuunnittelijat/Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Iiro Heikkilä, Noora Niskanen, Aaro Mäkinen, Pentti Hartikainen, Henry Väistö

2020
2021

Unelma, josta kaikki lähti.

Palad Showroom sai alkunsa korona aikaan syksyllä 2020, kun usealla yrityksellä hankkeet tai projektit menivät jäihin tai loppuivat kuin seinään. Yksi unelma oli kuitenkin hautunut jo pidempään Partanen & Lamusuo Oy:n johtohenkilöillä Jaana Partasella ja Heikki Lamusuolla. Taitelija-arkkitehtipari halusi paikan, jossa esitellä heidän laaja ja monipuolista osaamistaan ja myös samalla Palad-kalustemallistoaan. Syksy antoi erinomaisen tilaisuuden keskittyä pitkäaikaisen unelman toteuttamiseen. Muista erottuen, Partanen & Lamusuo lähti uimaan vastavirtaan tehden päinvastoin, kuin suurin osa yrityksistä. Unelman toteutuminen, liiketila, alkoi olla lähempänä kuin koskaan.

Palad Showroom toimii näyttävänä tilana jo itsessään huoliteltujen yksityiskohtiensa kanssa, mutta sitä voidaan hyödyntää myös kokous- tai näyttelytilana, ja miksi ei juhlatilanakin. Showroom koostuu kahdesta kerroksesta, jossa katutasolla oleva ensimmäinen kerros on seiniltään kullanvärinen. 

Alakerta on valoisan ja avoimen tuntuinen, vaikka ikkunoita ei tilassa olekaan. Harmaa lattia hopean väristen seinien kanssa tekevät tilasta elegantin näköisen. Galleriamainen tila soveltuu erinomaisesti näyttelyihin ja alakerran tilaa on myös käytetty joogatuntien pitämiseen. 

Koko tila tehtiin vähitellen, joko yksi pylväs tai seinä kerrallaan. Aina jonkin osan valmistumisen jälkeen mietittiin, kuinka tästä jatketaan seuraavaa seinää tai listaa kohti. Alun perin suunnitelmana oli tehdä tiloihin vain pientä pintaremonttia, mutta innostuminen taiteen tekemisestä vei taiteilijat mukanaan. Innostuminen sai aikaan Palad Showroomin, joka tilataideteoksena vangitsee katseita niin ulkoa, kuin sisältäkin päin.

Showroom valmistui keväällä 2021 ja sitä vuokrataan yrityksille, sekä yksityishenkilöille. Mikäli haluat kysyä lisää vuokrauksesta, ole yhteydessä sähköpostitse palad@palad.fi tai soittamalla numeroon 050 436 2355.

 

Yläkerran tila on valoisa ja avara. Kuva © Pekka Mäkinen

Showroomia voi hyödyntää esimerkiksi kokoustilana. Kuva © Pekka Mäkinen

Kullanvärisistä pinnoista löytyy vaikuttavia yksityiskohtia. Kuva © Pekka Mäkinen

Alakerran tiloissa voi pitää joogatunteja. Kuva © Pekka Mäkinen

Mielenkiintoiset pintastruktuurit houkuttelevat katsojaa koskemaan ja testaamaan seiniä. Kuva © Pekka Mäkinen

Palad Showroomin alakerrassa on esillä näyttely Partasen & Lamusuon julkisesta taiteesta.

Kultaa ja hopeaa -näyttely Palad Showroomin alakerrassa.

Showroom toimi tietynlaisena testauspaikkana Jaanan ja Heikin kokeiluille. Lopputuloksena valmistuikin upea tilataideteos, jota voidaan kutsua myös kaupunkiolohuoneeksi.

Katso lisää

< >
Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje