Pudotusvalikko
  • Hotelli- ja Ravintolalaajennus

  • Hotelli- ja Ravintolalaajennus

  • Hotelli- ja Ravintolalaajennus

  • Hotelli- ja Ravintolalaajennus

  • Hotelli- ja Ravintolalaajennus

Hotelli- ja Ravintolalaajennus

Kohde: Hotelli- ja Ravintolalaajennus
Pääsuunnittelijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La tiimi: Ville Hintsala, Outi Taskinen, Emmi Kinnunen, Elina Rukajärvi, Virpi Mononen,  Maija Haapala, Aki Leuku, Iina Hämäläinen

 

 

Partanen & Lamusuon suunnitteleman hotelli- ja ravintolalaajennuksen lähtökohtana on tilojen monikäyttöisyys, muunneltavuus ja tehokas toiminnallisuus.

Laajennuksen sisäänkäynti vie suoraan vanhojen ja uusien tilojen solmukohtaan, jossa sijaitsee asiakaspalvelu- ja baaritiski. Tiskin orgaaninen muotoilu helpottaa henkilökunnan arkea mahdollistamalla asiakkaiden palvelun kolmeen eri suuntaan: laajennusosan ravintolaan, ulkoterassille sekä hotellin vanhassa osassa sijaitsevaan ravintolaan ja lasiseinäiseen Metsä-kabinettiin.

Ravintolatilat koostuvat kolmesta tilasta, jotka muodostavat polveilevan ja vapaan kokonaisuuden. Lasiliukuseinien ja verhojen avulla ravintolatilat voidaan jakaa erillisiksi tiloiksi, joissa voi järjestää kokouksia, tapahtumia tai yksityistilaisuuksia. Eri tilojen hienovaraiset tunnelman muutokset luodaan värisävyillä sekä pintamateriaali- ja kalustevalinnoilla.

Ravintolatilassa on lisäksi moderni laavu, jonka puurimoista toteutettu näyttävä takaseinä kaartuu katoksi. Laavun päätyjen lasiseinät antavat tilaan yksityisyyttä pitäen tilan samalla visuaalisesti eteerisen avoimena.

Ulkokaton alapintaan suunniteltiin erikoismitoitettu paanu, jolla pystytään toteuttamaan eläviä, kaartuvia muotoja. Havainnekuva @Pa-La.

Lasijulkisivu ja tilanjakajina toimivat lasiliukuseinät tekevät tilasta avaran ja avaavat näkymän ympäröivään luontoon. Havainnekuva @Pa-La.

Suomalainen luonto näkyy laajennuksen ilmeessä, materiaalivalinnoissa ja yksityiskohdissa: esimerkiksi valaisimien muotoilu tuo mieleen kävyt ja kellomaiset kukat. Havainnekuva @Pa-La.

Hotelli- ja ravintolalaajennuksen sisustuksessa näkyvät myös Kuopiolaisen Palad- designbrändin kalusteita. Havainnekuva @Pa-La.

Modernin laavun näyttävä puurimoista toteutettu takaseinä kaartuu katoksi. Havainnekuva @Pa-La.

Luonnonmateriaalit ja avoin näköala yhdistävät sisätilat ympäröivään luontoon

Lasijulkisivu ja tilanjakajina toimivat lasiliukuseinät tekevät tilasta avaran ja avaavat näkymän ympäröivään luontoon. Suomalainen luonto näkyy laajennuksen ilmeessä, materiaalivalinnoissa ja yksityiskohdissa: esimerkiksi valaisimien muotoilu tuo mieleen kävyt ja kellomaiset kukat.

Akustisesti miellyttävissä tiloissa käytetään kotimaista, vaaleansävyistä puupaanua ja puurimaa, tummanharmaata liuskekiveä, lasia ja tekstiililaattaa. Akustiikkalevyt sijoitellaan eri tasoihin elävän, luontomaisen pinnan luomiseksi. Samalla tarvittava talotekniikka saadaan piiloon.

Puupaanu luo jatkumon sisätiloista ulkotiloihin: pinnoittamalla vanhan osan ulkoseinä puupaanulla saadaan laajennusosaan komeat sisäseinät. Paanua käytetään myös ravintolatilan baaritiskeissä.

Ulkokaton alapintaan suunniteltiin erikoismitoitettu paanu, jolla pystytään toteuttamaan eläviä, kaartuvia muotoja. Paanu liittää laajennuksen osaksi suomalaista rakennusperinnettä modernilla tavalla.

Julkisivussa käytetään lasin lisäksi liuskekiveä, jolla julkisivu verhotaan ensimmäisessä kerroksessa. Laajennusta reunustaa liuskekivellä päällystetty terassi, joka toimii sisätilojen jatkeena. Eteläsivulle sijoitetaan parveke, jonka ulkotakan ääressä voi nauttia elävän tulen luomasta tunnelmasta.

Palad suunnitteli Päivänkajo-ravintolasaliin mittatilaustyönä KILPI-pöydät. Havainnekuvat @Pa-La.

Hotelli- ja ravintolaajennuksen sisäänkäynti avautuu suoraan aulaan jossa on myös myös asiakaspalvelu- ja baaritiski. Havainnekuva @Pa-La.fi.

Katso Lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje