Mies Tattisten takana

16.06.2021

Paladin Tattis-istuimet on valmistettu käsityönä. Tattis on hyväntekeväisyystuote, jonka tuotot ohjataan Kapua-hankkeelle.

Tattisten tekijänä toimi kulttuurialan ammattiopisto Ingmanedussa opiskellut puualan artesaani Riku Marjanen. Hän valmistui keväällä 2020, jonka jälkeen hän haki ammattikorkeakouluun jatko-opiskelemaan puutekniikkaa. Toisena vaihtoehtona hänellä oli yhteisöpedagogin opinnot, jota hän päätyikin opiskelemaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun Mikkeliin.

”Tulevaisuudessa tulen luultavasti työskentelemään nuorten parissa ja olisi hienoa, jos puusepän opinnoistani opittuja taitoja pääsisi käyttämään myös tulevaisuuden työtehtävissä.”

Riku kertoo arvostavansa käsityöläisiä ja varsinkin kotimaista käsityötä. Lisäksi hän arvostaa todella paljon sitä, että tämän alan koulutuksia on olemassa.

Riku Marjanen opettajansa Keijo Leppäsen kanssa. Kuva © Pa-La.

TATTIS on hyväntekeväisyystuote, jonka tuotot ohjataan Kapua-hankkeelle. Kuva © Lotta Ruutiainen.

Tattis-projekti oli Rikun sanojen mukaan hieno kokemus.

”Se oli isoin työni siihen mennessä ja siinä oli monia erilaisia asioita, joita sain tehdä. Tein materiaaleista kustannusarvion, tilasin materiaaleja, suunnittelin työjärjestyksen, tein esivalmisteluja ja pidin yhteyttä tilaajien kanssa työn edetessä jne. Myös itse tekemisessä oli monia erilaisia ja mielenkiintoisia vaiheita.”

Riku kertoo, että tilauksen valmistuttua oli tyytyväinen fiilis, kun sai luovuttaa valmiit tuotteet eteenpäin. Toinen hieno asia projektissa oli hyväntekeväisyys.

”Minusta oli hienoa olla tällä tavalla edistämässä hyväntekeväisyyttä, kun opiskelijan budjetilla ei ole hirveästi varaa panostaa rahallisesti.”

Rikun mukaan yhteistyö Partanen & Lamusuo Oy:n kanssa sujui hyvin.

”Kommunikointi oli helppoa, ja myös minun näkemykseni otettiin huomioon. Hyvä kokemus kokonaisuudessaan!”

Tattiksen voit ostaa itsellesi tai lahjaksi esimerkiksi Kapuan verkkokaupasta.

”Kommunikointi oli helppoa, ja myös minun näkemykseni otettiin huomioon. Hyvä kokemus kokonaisuudessaan!”

Katso lisää

< >

Jätä kommentti


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.