Pudotusvalikko
  • Toimitilauudistus

  • Toimitilauudistus

  • Toimitilauudistus

  • Toimitilauudistus

  • Toimitilauudistus

Toimitilauudistus

Kohde: toimitilauudistus
Pääsuunnittelijat: Jaana Partanen & Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Iiro Heikkilä, Aaro Mäkinen, Pentti Hartikainen, Ville Hintsala, Noora Niskanen

Partanen & Lamusuo Oy:n suunnittelemassa toimitilojen uudistuksessa tilat tuodaan toiminnallisesti ja sisustuksellisesti nykypäivään. Tilojen käyttöaste ja yrityksen henkilöstön määrä ovat kasvaneet vuosien mittaan, joten tiloihin tarvittiin lisää viihtyisiä ja muunneltavia työskentelytiloja.

Sisustuksen keskeinen, kantava teema on suomalainen luonto, joka näkyy materiaalivalinnoissa sekä tiloihin valituissa väreissä ja yksityiskohdissa. Toimitiloihin tuodaan koivu-, kuusi-, mänty- ja sekametsien tunnelmaa luontoaiheisilla printtitapeteilla ja tapetteihin sopivalla tekstiilimatolla. Luonnonläheisyyttä täydennetään kaluste- ja tekstiilivalinnoilla.

Harjakattoiset puiset ladot toimivat hiljaisen työn tiloina sekä neuvottelu- ja asiakastapaamistiloina. ©Pa-La

Sisustuksen keskeinen, kantava teema, suomalainen luonto, näkyy materiaalivalinnoissa ,väreissä ja yksityiskohdissa. ©Pa-La

 

Toimitiloihin tuodaan koivu-, kuusi-, mänty- ja sekametsien tunnelmaa luontoaiheisilla printtitapeteilla ja tapetteihin sopivalla tekstiilimatolla.

 

 

 

Luontoaiheiset printtitapetit ja niihin sopivat tekstiilimatot ovat huoneiden kantava voima. ©Pa-La

Ladoista on näkymä alueelle johon sijoitetaan työskentelypisteitä ja loungeryhmiä. ©Pa-La

Toimitilat kattavat leveän ja syvän rakennuksen koko kerroksen. Hankkeessa mielenkiintoisena haasteena oli toimitilojen ikkunattoman keskialueen viihtyisyyden parantaminen. Partanen & Lamusuo ratkaisi haasteen avaamalla ikkunallisten työhuoneiden sisäseinät lasiseiniksi, jotta keskialueelle saadaan luonnonvaloa. Ääntä eristävät lasiseinät tekevät tilasta avoimen sekä arkkitehtonisesti että toiminnallisesti.

Tiloihin tuodaan muuntojoustavuutta keskialueelle sijoitettavien, erilaisiin käyttötarkoituksiin mukautuvien tilajakojen avulla. Keskialueelle saavutaan sisääntuloaulan kautta. Aulaan avautuu lasiseinin erotettu kokoustila, jonka keväistä koivumetsää esittävät printtitapetit luovat luonnonläheistä, valoisaa tunnelmaa kokoustilaan sekä aulaan.

Kokoustilaa vastapäätä Partanen & Lamusuo suunnitteli kaksi harjakattoista, puista latoa, jotka toimivat hiljaisen työn tiloina sekä neuvottelu- ja asiakastapaamistiloina. Avoimelle alueelle sijoitetaan työskentelypisteitä ja loungeryhmiä.

Keskialueen akustiikkaa parannetaan pyöreillä, visuaaliselta ilmeeltään leijuvilla akustiikkalevyillä, jotka antavat tiloille leikkisän, persoonallisen ilmeen ja samalla kätkevät taakseen tummaksi maalattua talotekniikkaa. Akustiikan ja viihtyisyyden parantamiseksi lattiaan valittiin tekstiilimatto, jonka luonnonläheinen värimaailma vaihtuu tilasta toiseen siirryttäessä.

Kalustukseen valittiin Palad-mallistoista muunneltavia, eri kokoisille käyttäjille sopivia TUMA-perheen sohvia, raheja ja pöytiä, BOX-perheen pöytiä ja REX-T-nojatuoleja.

Tutustu kalusteisiin Paladin sivuilla.

Kalustukseen valittiin Palad-mallistoista sopivia TUMA-perheen sohvia, raheja ja pöytiä sekä BOX-perheen pöytiä ja REX-T-nojatuoleja. ©Pa-La

KATSO LISÄÄ

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje