Pudotusvalikko
  • Riihisaaren asiakaspalvelutilat

  • Riihisaaren asiakaspalvelutilat

Riihisaaren asiakaspalvelutilat

Tilaaja: Riihisaaren museo
Osoite: Riihisaari, Savonlinna
Pa-La pääsuunnittelu: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Iiro Heikkilä, Aaro Mäkinen, Noora Niskanen
Materiaali: Teräs

08 / 2020
10 / 2021

Asiakaspalvelutilat laivankokkineen ovat valmistuneet Riihisaaren museoon!

Partanen & Lamusuo Oy oli mukana Metsähallituksen näyttelytilojen uudistuksessa, samoin kuin sisääntuloalueen Riihisaaren Fossiilit -taideteoksen merkeissä. Nyt myös myynti- ja infoalue on valmiina tulevia asiakkaita ja vierailijoita varten.

Uusissa tiloissa haluttiin tuoda esiin Riihisaaren alueen laivahistoriaa ja pyrkiä tuomaan sitä esille värien ja kalusteiden kautta. Jokainen uusittu tila on suunniteltu sopimaan yhteen toisensa kanssa ja yhteinen teema välittyykin kävijälle varmasti.

Palvelutiskin ulkoasussa on käytetty museon oman laivan, höyrykuunari s/s Salaman, värejä sekä viitteitä. Sininen palvelutiski valkoisella päällysosalla peilaa Salaman värimaailmaa ja tekee sillä osansa teeman toteutuksessa sisätiloissa. Tunnelmaa asiakaspalvelutilaan luodaan äänipaikoilla, jossa tietyssä kohdassa ollessa kuuluu esimerkiksi vanhan satama-alueen ääniä menneisyydestä.

Laivan kokka takaa kuvattuna. Kuva © Pa-La

Kokat on käsityönä tehty. Kuva © Pa-La

Näyttävät laivojen etuosat toimivat myyntikalusteina Riihisaaressa. Kuva © Pa-La

Laivahistoriaan liittyen myyntitiloihin haluttiin tehdä jotakin näyttävää ja erilaista. Lopputuloksena saatiin idea tehdä myyntikalusteita laivojen etuosista, eli kokista.

Laivojen kokat on tehty käsityönä ja hitsaten. Niitä on kolmea eri väristä ja jokaisesta löytyy hyllyjen lisäksi vetolaatikko. Kokista tehdyt myyntikalusteet ovat liikuteltavia renkaiden avulla, joten niitä voidaan käyttää myös muissa tiloissa ja muuhunkin tarkoitukseen. Tämä sopii juuri Partasen & Lamusuon ideamaailmaan, että kalusteilla voi olla montakin käyttötarkoitusta ja niitä voi hyödyntää eri tavoin.

Kuvista poiketen, jo valmiiksi näyttäviin myyntikalusteisiin lisätään vielä laivojen nimet myöhemmin.

Riihisaaren museossa on tarjolla kaikennäköistä tavaraa. Kuva © Pa-La

Havainnekuva tulevista nimistä kokkiin. Kuva © Pa-La

Laivojen kokille nimeksi on valittu muun muassa Sattuma, Mikko, Ahjo ja Aulis.

Katso lisää

< >
Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje