Pudotusvalikko
  • Hiirulaisenkujan päiväkoti

  • Hiirulaisenkujan päiväkoti

  • Hiirulaisenkujan päiväkoti

  • Hiirulaisenkujan päiväkoti

Hiirulaisenkujan päiväkoti

Uudisrakennus: 590 brm²
Osoite:
Hiirulaisenkuja 6, 90250 Oulu
Tilaaja:
Honkarakenne Oyj/ Tanja Rytkönen
Pääsuunnittelu:
Heikki Lamusuo ja Jaana Partanen
Pa-La-tiimi:
Philippe Gelard

02 / 2014
01 / 2015

Partanen & Lamusuo Oy on suunnitellut uuden hirsirakenteisen päiväkodin Oulun Hiirosen kaupunginosaan. Hanke on tehty yhteistyössä Honkarakenteen kanssa ja on ensimmäinen pilottiprojekti Partanen & Lamusuo Oy:n Honkarakenteelle suunnittelemasta modulaarisesta päiväkotimallistosta. Toiminnallisista moduleista koostuva mallisto on helposti muokattavissa erilaisiin ja erikokoisiin kohteisiin.

Päiväkoti aloitti toimintansa vuoden 2015 alussa. Se on tehty massiivihirrestä ja se kuuluu osaksi Honkarakenteen Honka Terve Talo™ -konseptin mukaisia Allergia- ja astmaliiton kanssa kehitettyjä ja VTT:n sertifioimia rakennusratkaisuja, joissa kiinnitetään erityistä huomiota laadukkaaseen rakentamiseen ja sisäilman puhtauteen sekä terveiden ja turvallisten rakennusmateriaalien käyttöön.

Hiirulaisenkujan päiväkoti, 2015. Kuva © Honkarakenne Oyj

Hiirulaisenkujan päiväkoti, 2015. Kuva © Pa-La

Hiirulaisenkujan päiväkoti, 2015. Kuva © Honkarakenne Oyj

TERVEELLINEN PÄIVÄKOTIYMPÄRISTÖ

Hiirulaisenkujan päiväkoti, 2015. Kuva © Honkarakenne Oyj

Päiväkodin suunnittelussa on kiinnitetty huomiota ympärillä olevan luonnon huomioimiseen, luonnonvaloon ja miellyttävään akustiseen ympäristöön. Arkkitehtuurissa isommat rakennusmassat jakautuvat yhdessä piharakennusten ja leikkimökkien kanssa pienempiin "majoihin", lähemmäs lasten omaa mittakaavaa. Rakennusmassoittelu muodostaa pihamaasta lapsille suojaavan sylin, jossa on mukava leikkiä.

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje