Pudotusvalikko
  • Punkaharjun päiväkoti

Punkaharjun päiväkoti

Uudisrakennus: 614+29 kem², 3218+84 m²
Peruskorjaus, laajennus: 67 kem², 255 m²
Osoite: Palomäentie 2, 58500 Punkaharju
Tilaaja: Punkaharjun kunta
Pääsuunnittelu: Heikki Lamusuo ja Jaana Partanen
Pa-La-tiimi: Emilia Kosonen, Taru Paavilainen, Laura Kauranen

2010

Punkaharjun päiväkoti on värikäs ja yllätyksellinen rakennus, joka avautuu laajaan vehreään leikkipuistoon. Päiväkodin sydän on luonnonvalossa kylpevä monikäyttöinen Aula, jonka äärelle lapsiryhmien värikkäät sisääntuloeteiset ja yhteiskäyttöiset tilat ovat ryhmittyneet.

Tilallisesti uusi päiväkoti on elämyksellinen ja monivivahteinen; Lapsi voi kokea korkean tilan valoisan avaruuden tai kivuta leikkiparven matalaan hämyyn. Tilat ovat monikäyttöisiä, jolloin sama tila voi olla erilaisessa käytössä vuorokauden- ja vuodenajasta riippuen.

Punkaharjun päiväkoti, 2010. Kuva © Pa-La

Punkaharjun päiväkoti, 2010. Kuva © Pa-La

Punkaharjun päiväkoti, 2010. Kuva © Pa-La

AKUSTISESTI MIELLYTTÄVÄT JA RAUHALLISET TILAT AUTTAVAT LAPSIA KESKITTYMÄÄN.

Punkaharjun päiväkoti, 2010. Kuva © Pa-La

Punkaharjun päiväkoti, 2010. Kuva © Pa-La

Puurakenteisen päiväkodin julkisivut ovat puupaneelia ja vaneria. Sisätiloissa on käytetty paljon kuultovärjättyä koivuvaneria, vaakapanelointia ja puurimoitusta, jotka luovat tilaan lämmintä ja kotoisaa tunnelmaa. Luonnolliset ja lämminsävyiset materiaalit sekä runsas auringonvalon käyttö edistävät tervettä ja turvallista elämää. Akustisesti miellyttävät ja rauhaisat tilat auttavat lapsia keskittymään askareisiinsa.

Punkaharjun päiväkoti palkittiin ainoana suomalaisena päiväkotina arkkitehtuuristaan kansainvälisessä Making Space 2010 Architectural Award ‐ Arkkitehtuuria ja muotoilua lapsille ja nuorille -kilpailussa Skotlannissa.

Punkaharjun päiväkoti, 2010. Kuva © Pa-La

Punkaharjun päiväkoti, 2010. Kuva © Pa-La

"Suunnittelun lähtökohtana on kyllä tehdä mahdollisimman vaihtelevia tiloja. On korkeita tiloja, on matalia tiloja, on paljon luonnonvaloa."

- Heikki Lamusuo, arkkitehti

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje