Arkkitehtuurin, taiteen ja muotoilun päivä Palad Showroomilla

11.01.2023

Tervetuloa mukaan juhlistamaan Arkkitehtuurin, taiteen ja muotoilun päivää Palad Showroomille! Vietämme Showroomilla avoimia ovia klo 12-18.

Julkisen taiteen näyttely Kultaa ja hopeaa esittelee Jaana Partasen ja Heikki Lamusuon suunnittelemia julkisia taideteoksia yli kahden vuosikymmenen ajalta. Näyttely on elämyksellinen kokonaisuus, jossa taideteoksia ja niiden valmistusprosessia esitellään mm. kuvien, mallipalojen, videoiden ja pienoismallien avulla. Taiteilija-arkkitehtipari on itse paikalla kertomassa näyttelystä ja julkisen taiteen prosessista.

Taide & Arkkitehtuuri -kävelykierros klo 14.00 vie osallistujat matkalle julkisen taiteen ja kaupunkiarkkitehtuurin maailmaan. Arkkitehti-taiteilijapari Partanen & Lamusuo kertoo julkisen taiteen syntyprosesseista, haasteista ja kommelluksista sekä tarinoi teosten historiallisista taustoista arkkitehtuuria unohtamatta. Ensiesittelyssä nyt myös Kuopion Tuomiokirkon teos Sinä olet ihme. Kierros on maksuton ja sille ilmoittaudutaan etukäteen ke 1.2. mennessä: hanna@pa-la.fi tai puh. 050 501 0506.

Lisäksi järjestämme tapahtuman etkot ja jatkot:
Skumppabrunssi klo 10.00  
Snapsijatkot klo 18.00
Paikkoja molempiin tapahtumiin on rajoitetusti, joten varaa paikkasi heti! Ilmoittaudu viimeistään pe 27.1. hanna@pa-la.fi tai puh. 050 501 0506.

Erikoistarjouksena perjantaina 3.2. Evoluutio- ja FinnArc-kirjan ostajalle kaupan päälle Palad-muistikirja. Kummankin kirjan hinta on 45€ (sis. alv 10 %).

Kultaa ja hopeaa -näyttely esittelee Partasen & Lamusuon suunnittelemia julkisia taideteoksia. Myös itse näyttely on kuin taideteos.

Julkista taidetta esittelevän Evoluutio-kirjan ostajalle Palad-muistikirja kaupan päälle pe 3.2.

Taide & Arkkitehtuuri -kierros Kuopion keskustassa pe 3.2. klo 14. Kuvassa Barson mallit -teos Käsityökadulla. Kuva © Timo Hartikainen

Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–5. helmikuuta. Elämisen laatu -teema on innostanut alojen toimijoita ilmoittautumaan mukaan ohjelmaan useilla kymmenillä tapahtumilla ja näyttelyillä eri puolilla Suomea. Tapahtumaviikon teemana on elämisen laatu.

Helmikuussa 2022 sisäministeriö otti ensimmäisen kerran Aino ja Alvar Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivän mukaan liputussuosituksiinsa. Akateemikko Alvar Aallon syntymäpäivään 3. helmikuuta osuva liputussuositus jatkuu vuonna 2023, ja tulevina vuosina päivä toivottavasti vakiinnutetaan kansalliseksi liputuspäiväksi.

Tapahtumasta vastaavat liputuspäiväesityksen tehneet organisaatiot Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Alvar Aalto -säätiö, Rakennustietosäätiö, Ornamo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Sisustusarkkitehdit SIO, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo ja EMMA – Espoon modernin taiteen museo sekä Finnish Design Info ja AD-museohanke. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Lisätietoa koko tapahtumaviikon ohjelmasta.

Jätä kommentti


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.