Prosenttikulttuuripalkinto jaettu!

09.12.2021

Kankaan valtakunnallinen prosenttikulttuuripalkinto myönnettiin keskiviikkona 8.12. mediataiteilija Charles Sandisonille. Jyväskylän kaupungin myöntämällä palkinnolla halutaan lisätä tietoisuutta taiteen, tapahtumien ja rakentamisen yhteistyöstä sekä korostaa taiteen ja kulttuurin merkitystä asumisen arjessa ja rakennetun ympäristön suunnittelussa.

Palkintoraati oli erittäin ilahtunut korkeatasoisista ehdokkaista. Palkinnosta kilpailivat tänä vuonna Sandisonin lisäksi maisema-arkkitehti ja ympäristötaiteilija Kaisa Berry ja arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo. Kaikki ehdokkaat ovat prosenttiperiaatteen edistämisen kärkinimiä.

Prosenttiperiaate tarkoittaa, että osa rakennushankkeen kustannuksista käytetään taiteeseen. Periaatteen toteuttamiseksi on useita rahoitusmalleja, joista Jyväskylän Kankaalla käytettävä prosenttikulttuurikäsite pitää sisällään taidehankintojen lisäksi myös tapahtumat. Palkinnon arvo on 5 000 euroa ja sen rahoittaa Jyväskylän Kankaan kehitys Oy. Yhtiön omistavat Skanska Talonrakennus Oy, YIT Suomi Oy ja Jyväs-Parkki Oy. Palkinnon ovat aikaisemmin saaneet Frei Zimmer Oy (2017) ja taiteilija Kaarina Kaikkonen (2019).

Kankaan valtakunnallinen prosenttikulttuuripalkinto myönnettiin keskiviikkona 8.12. Jyväskylässä.

Onnittelut voittajalle Charlesille!  Kiitokset Jyväskylän kaupunki ja palkintoraati, että saimme olla mukana finaalikolmikossa!

Jätä kommentti


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.