Pudotusvalikko
  • SaaristoPaviljonki

SaaristoPaviljonki

Luonnossuunnitelma: 840 hum2, 920 kem2
Osoite: Saaristokatu / Siikaranta, Kuopio
Tilaaja: KoKo Ky
Taiteellinen konseptointi: Jaana Partanen
Pääsuunnittelija: Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Taru Paavilainen

2009

SaaristoPaviljongin omaperäinen arkkitehtuuri on luotu ilmentämään uutta, monipuolista palvelukonseptia; sen toiminnassa yhdistyvät vierasvenesatamapalvelut, kahvila ja ravintola, myymälä, uudenlainen pesupalvelukonsepti, polttoainemyynti sekä matkailu- ja vapaa-ajan-palvelut. Kaiken taustalla on ekologinen ajattelu.

SaaristoPaviljonki toimii maamerkkinä Saaristokadun varressa. Rantabulevardi sekä laadukkaat laituri- ja viherrakenteet kutsuvat jaloittelemaan ja rentoutumaan veden äärelle. Itse rakennus sijoittuu venelaitureiden keskelle veden päälle keveänä paviljonkirakennuksena. Lasiseinäisestä ravintolasta aukeaa upea näkymä Kallaveden sineen ja terasseilla voi nauttia leppoisasta saaristolaiselämästä veden äärellä. Toisaalta Saaristokadun puolelta rakennus näyttäytyy dynaamisena, miltei futuristisena. Vaalea seinä kaartuu suojaavaksi katoksi, jonka kärki kurottuu kohti kaupunkia kuin lentokoneen siipi.

Saaristopaviljonki, luonnossuunitelma, Kuopio, 2009. © Pa-La

EKOLOGISUUS,

MONIPUOLISUUS

Saaristopaviljonki, luonnossuunitelma, Kuopio, 2009. © Pa-La

SaaristoPaviljonki on energiaomavarainen ja kestävän kehityksen mukainen rakennus, jossa hyödynnetään mm. järvestä saatavaa lämpöä, tuuli- ja aurinkoenergiaa sekä sadevettä.

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje