Pudotusvalikko
  • Rauhalahden kartano

Rauhalahden kartano

Luonnossuunnitelma: 743 kem2, 816 brm2, 2500 m3
Osoite: Kartanonkatu 10, 70700 Kuopio
Tilaaja: Kuopion Matkailupalvelu Oy
Pääsuunnittelu: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Sami Teppo

2007

Rauhalahden kartanon peruskorjaus- ja laajennussuunnitelmassa suojeltu ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä kartanorakennus korjataan arvoiseensa 1800-luvun lopun asuun. Kartanoa laajennetaan neljällä tornilla, jotka ovat materiaaleiltaan kontrastisesti nykyaikaisia ja massallisesti erillään vanhasta rakennuksesta.

Rauhalahden kartanon ylimpään kerrokseen sijoitetaan ainutlaatuinen rentoutumisen ja hyvinvoinnin maailma; suomalainen FURO day-SPA, jonka kylpylä- ja hoitopalveluja täydentää ensimmäisen kerroksen laadukas Kartanoravintola monikäyttöisine tiloineen sekä Rauhalahden alueen matkailupalvelukeskus. Kartanon sisääntulopiha muutetaan Paraatipihaksi ja puutarhasta muovataan Furo-puutarha japanilaisen puutarha-arkkitehtuurin periaatteita soveltaen ja raunioitunutta puutarhaa hyödyntäen.

Rauhalahden kartano, Furo (sisääntulo), luonnossuunnitelma, Kuopio, 2007. © Pa-La

AINUTLAATUISUUS,

MONIKÄYTTÖISYYS

Rauhalahden kartano, Furo (areenalta), luonnossuunnitelma, Kuopio, 2007. © Pa-La

Rauhalahden kartano, Furo (puutarha), luonnossuunnitelma, Kuopio, 2007. © Pa-La

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje