Pudotusvalikko
  • #Piispantalo

#Piispantalo

Laajennus
Osoite:
Piispankatu 1, 70100 Kuopio
Tilaaja:
Kuopion Rouvasväenyhdistys
Pääsuunnittelu:
Heikki Lamusuo ja Jaana Partanen
Pa-La-tiimi:
Emmi Kinnunen, Elina Rukajärvi

01 / 2017

Piispantalon lasiverannan suunnittelu aloitettiin vuoden 2017 alussa. Kuopiossa sijaitseva Piispantalo on kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, jossa toimii Kuopion Rouvasväenyhdistys ry. Edellinen sisäänkäynti on pian historiaa, kun Piispantalon ympäristö kokee suuren muutoksen - samaan kortteliin nousee uusia asuinkerrostaloja, mutta Piispantalo entisöidään.

Uutta pääsisäänkäyntiä ei tarvinnut kuitenkaan suunnitella uusvanhaksi. Heti alkuun oli selvää, että laajennukselle haetaan harkitun modernia, vanhasta poikkeavaa ilmettä. Osa sisäänkäynnin ratkaisuista kuitenkin tukee vanhan talon luonnetta, kuten koristelistojen yhtenäinen muotokieli. Lasiverannan seinät ovat lasia, joten tilaan pääsee näin poikkeuksellisen paljon virkistävää luonnonvaloa.

Piispantalon julkisivu ja vanha sisäänkäynti Piispankadulle päin, huhtikuu 2017. Kuva © Pa-La

MUITA TOIMITILAPROJEKTEJA

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje