Pudotusvalikko
  • Puutarhakadun toimisto

Puutarhakadun toimisto

Kutsukilpailuehdotus: 2 500 kem², 4565 brm²
Tilaaja:
Karelia Finland Oy
Pääsuunnittelu:
Heikki Lamusuo ja Jaana Partanen
Pa-La-tiimi:
Taru Paavilainen, Virpi Leminen, Olli Parviainen

2008

Selkeämassainen Kide täydentää Suomen pankin rakennuksen, Päivölän ja Asuntolan muodostaman rakennusrintaman pureutumalla Kuopion Kalliopuiston rinteeseen. Sisääntuloaukion myötä rakennuksesta tulee helposti lähestyttävä ja kaupunkikuvallisesti vahva elementti, joka näkyy rautatieasemalle ja linkittyy matkakeskuksen alueeseen.

Rakennuksen hienovarainen arkkitehtuuri hyödyntää uusia ekologisia ja taloudellisia innovaatioita estetiikasta tinkimättä. Kiteen kaksoislasijulkisivu toimii koko rakennuksen kokoisena aurinkokennostona ja -suojana sekä taiteellisena tulkintana takana olevan Linnanpellon asemakaavasta. Julkisivun aurinkokennosto tuottaa merkittävän osan toimistorakennuksen tarvitsemasta sähköenergiasta, samalla se luo rakennukselle selkeästi tunnistettavan oman identiteetin. Kalliopuiston puolelle sijoittuva lämpörapattu elementtijulkisivu puolestaan viestittää ruutukaavakeskustan kaupunkirakenteesta ja yhdistää rakennuksen materiaaliltaan viereisiin rakennuksiin.

Rakennuksen suhde keskustan puoleiseen kaupunkitilaan on urbaani ja viimeistelty, kun taas rinteen puoleinen kallioleikkaus on jätetty jännittäväksi rakennuksen ja luontoympäristön välitilaksi. Kahvilasta Kalliopuutarhaan kurottava kepeä silta johdattaa rakennuksen käyttäjiä virkistäytymään omenapuiden ja vaahteroiden keskelle lounas- ja kahvitaukojen aikana. Sisätiloissa kohokohtana on neljän kerroksen korkuinen sisääntuloaula, jonka päälle videoneuvotteluhuone on kiteytynyt.

Kuopion Puutarhakadun toimisto, kutsukilpailu, 2008. © Pa-La

Kuopion Puutarhakadun toimisto, kutsukilpailu, 2008. © Pa-La

Kuopion Puutarhakadun toimisto, kutsukilailu, 2008. © Pa-La

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje