Pudotusvalikko
  • Pronssivaluma

  • Pronssivaluma

Pronssivaluma

Ympäristötaideteos
Sijainti: Pajujärjen kallioleikkaus 5-tien varrella
Tilaaja: Lapinlahden kunta
Taiteilijat: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Kiitokset: Fantasiarakenne, Raimo Snellman

2001

Pronssivalumaksi nimetyn taideteoksen taustalla on kilpailuvoitto MaisemaGalleria -ympäristötaidehankkeessa, jonka yhteistyökumppanina oli Tiehallinnon Savo-Karjalan tiepiiri ja päärahoittajana Pohjois-Savon TE-keskus.

Teos on kunnianosoitus Lapinlahden taidevalajille Suomen ensimmäisestä pronssivalajasta Arttu Halosesta ja hänen työtään jatkaneesta Elias Halosesta aina tähän päivään saakka. Louhitun kallion pinnanmuodoista on nostettu esille veistoksellisia muodostumia pinnoittamalla ne pronssilla. Pronssivaluma onkin teos, jolla ei ole veistäjää. Oleellisinta on ollut löytää jo olemassa olevat muodot ja tehdä ne näkyviksi.

Pronssivaluma, 2001, pronssipinnoite, aitokulta, koko 80 m², 7 x 150 m.

Pronssivaluman työstö. Kuva © Pa-La

Pronssivaluma, 2001, detalji. Kuva © Pa-La

Teos on toteutettu noin 10 kilometriä Lapinlahdelta etelään olevaan kallioleikkaukseen, jonka pituus on noin 150 metriä ja korkeus noin 8 metriä. Kalliota on käsitelty 80 neliömetrin alalta pronssipinnoitteella, jonka tehosteena on käytetty 24 karaatin kultaa.

Pronssivaluma, 2001, detalji. Kuva © Pa-La

Pronssivaluma, 2001, detalji. Kuva © Pa-La

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje