Pudotusvalikko
  • Lasia kaikille

  • Lasia kaikille

  • Lasia kaikille

  • Lasia kaikille

  • Lasia kaikille

Lasia kaikille

Näyttelysuunnittelu
Esillä:
19.5.2017–31.1.2021
Sijainti:
Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka
Tilaaja:
Kymenlaakson museo
Pa-La-pääsuunnittelu:
Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Suvi Niinisalo, Maija Haapala

09 / 2016
05 / 2017

Lasia kaikille – Karhulan lasitehdas (1889–2009) -näyttely kertoo yhden Suomen merkittävimmän lasitehtaan tarinan sen perustamisesta vuonna 1889 aina viimeiseen rakkaudella valmistettuun lasipulloon vuonna 2009. Esillä on yli tuhat lasiesinettä arkisista lasitölkeistä kuriositeetteihin ja 1930-luvun maailmannäyttelyiden tähtiin. Näyttelyssä pääsee nauttimaan designista ja arjen estetiikasta, ja myös keräilijöille tarjoutuu upea tilaisuus nähdä kerralla suuri kattaus esineistöä, jonka kulttuurihistoriallinen merkitys on suuri. Näyttely on avoinna 19.5.2017-31.1.2021.

Lasia kaikille, 2017. Kuva © Suvi Niinisalo.

Karhulan lasitehtaan karhutunnus kulhon pohjalla. Kuva © Suvi Niinisalo.

Savukiehkura johdattaa näyttelyvieraan tehtaan historiaan ja esineiden äärelle.

Lasia kaikille, 2017. Kuva © Suvi Niinisalo.

Sisältä valaistut vitriinit tuovat lasiesineet kauniisti esille. Kuva © Suvi Niinisalo.

Partanen & Lamusuo Oy on vastannut näyttelyn suunnittelusta ja graafisista elementeistä. Sisältäpäin valaistut raikkaat vitriinit rytmittävät näyttelytilaa ja antavat kauniiden lasiesineiden oman värin hehkua. Näyttely jakautuu lasitehtaan historian ja esineistönsä kautta viiteen eri teemaan, joita näyttelytilassa hahmottavat eriväriset osa-alueet. Erityistä huomiota on kiinnitetty tilan akustiikkaan sekä näyttelytekstien luettavuuteen.

Näyttelytilaa johdattaa tehtaan ja lasintekemisen tunnelmasta kertova savujuova, joka vie lasitehtaan tarinaa eteenpäin sen synnystä viimeiseen surupulloon asti ja kietoo tehtaan historian ja näyttelytilan symbolisesti yhteen.

Lasia kaikille, 2017. Kuva © Suvi Niinisalo.

Lasia kaikille, 2017. Kuva © Suvi Niinisalo.

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.