Pudotusvalikko
  • BioRex Kajaani

  • BioRex Kajaani

BioRex Kajaani

Kolme salia, 785 henkilöä, 1 805,5 kem²
Osoite: Kauppakatu 38, 87100 Kajaani
Tilaaja: Kajaanin elokuvakeskus Oy
Kiitokset: Digital Cinema Matila & Röhr Oy
Taideteos: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pääsuunnittelija: Heikki Lamusuo / Sillman arkkitehtitoimisto Oy

2004
2004

Elokuvakeskuksen ulkoarkkitehtuuri kunnioittaa Kajaanin Kauppakadun ainutlaatuista funkkis-henkeä. Elokuvateatterin sali 2 kurottuu katualueen päälle pronssinhohtoisena ja lasipintaisena "Mediaseinänä" viestittäen rakennuksen toiminnasta ja yrityksistä. Tämän elokuvateatterin luomisen yhteydessä syntyi myös BioRex elokuvateatteriketjun brandi. Ensimmäisen BioRex elokuvateatterin arkkitehtuurin läpäisevänä teemana on pronssi. Mediaseinän pronssisen taustaseinän lisäksi pronssi hohtaa aula- ja lämpiötilojen vaneriseinissä ja -silloissa sekä elokuvasalien kattovalojen heijastuspintoina ja seinien valopylväissä. Teknisesti korkeatasoiset ja juhlavan yönsiniset tilat soveltuvat myös seminaarikäyttöön.

Rakennuksen julkisivulasituksen takaa pilkistävät pronssinväriset tehosteet. Kuva © Pa-La

Lämpiön tilataideteos Pronssivaluma 2. Kuvat © Pa-La

Salit huokuvat eleganssia sinisen ja pronssin sävyissä. Kuva © Pa-La

HIENOSTUNEEN TYYLIKÄS ELOKUVATEATTERI

Seinä- ja kattovalaisimet ovat salin katseenvangitsijoita. Kuva © Pa-La

Pintamateriaaliratkaisut ovat tarkkaan mietittyjä. Kuvat © Pa-La

Keskuksen maantasossa olevan kerroksen ravintola, kahvila, lipunmyynti ja muut liiketilat avautuvat suurilla lasiseinillä Kauppakadulle ja Ämmänkoskenkadulle. Kahvilan kohdalla on suuri aukko, joka yhdistää elokuvateatterin toisen kerroksen lämpiötilat tilallisesti näyttäväksi kokonaisuudeksi. Elokuvakeskuksen juhlavuutta täydentää lämpiöön sijoittuva kaksiosainen tilataideteos "Pronssivaluma 2".

Lisätietoja Pronssivaluma 2 -taideteoksesta.

Seinävalaisimen detaljeja. Kuva © Pa-La

Katso lisää

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje